Уредите са неизменна част от кухненския интериор – ето любимите ни цветови комбинации

Уредите са неизменна част от кухненския интериор – ето любимите ни цветови комбинации

Не спираме да обръщаме внимание на акцентите и детайлите в дизайна – веднъж създал кухненската мебел, нашият екип съсредоточава вниманието си във всички прилежащи елементи с цел да ги интегрира по начин, носещ уют, хармония и съвършена интериорна красота.

Кухненските уреди не правят изключение – ако помещението съдържа елементи, които най-точно и категорично да обуславят характера му, то това безспорно са котлоните, фурната, хладилникът, абсорбаторът. Немислимо е кухненската стая да изпълнява предназначението си без тях – ето защо за днешната петъчна тема си избрахме да поговорим за цветовите комбинации, на които бихме могли да заложим. Всяка от тях носи собствени заряд и чар – единственото, което трябва да направите, е да откриете кой вариант най-добре пасва на собствените ви вкус и интериорно виждане. Спряхме се да хвърлим поглед върху

  • белите уреди, придаващи нежност,
  • черните уреди, характеризиращи се с лукс и дързост
  • и иноксовите, така подходящи за баланс и хармония в дизайна.

Споделяме с вас няколко визии на цветови съчетания, за които смятаме, че неизменно ще послужат за вдъхновение и муза.

Бяло, бяло, бяло – светлина, изящество и нежност

Белите уреди се съчетават чудесно с бели и светли кухни – така лесно се постига една хомогенност в дизайна за ценителите на изпипването на детайлите до най-малки подробности. Различни елементи по самите уреди като дръжките например могат да се съчетаят и с множество отличителни кухненски багри. Влизайки в помещение, издържано изцяло в бели нюанси, ние положително ще усетим прилив на спокойствие и душевен мир.

Идеален вариант е да комбинирате дръжките на уредите с тези на шкафовете – така и в цветово, и в акцентно отношение ще постигнете истинска хармония.

Правим рязък завой – представяме ви най-добрите интериорни решения, свързани с черни уреди

Тъмните цветове в кухнята са любими на онези, които се характеризират с по-нестандартен и дързък поглед върху интериора и различните елементи в него. Също така са и изключително подходящи за по-големи помещения, където можем да си позволим оптически да „свием“ пространството.

Черните уреди са стилно решение и също биха могли да бъдат съчетани с чекмеджетата и шкафовете на кухнята, ако сте настроени по-екстравагантно.

Комбинацията от черна кухня и черни уреди навява усещане за лукс, дързост и безкомпромисност по отношение на желаното крайно внушение. Макар и на теория смело решение, на практика се постига съвършен темпераментен завършек на цялата стая.

На контраст бихте могли да разчитате в отделните елементи на уредите – съчетайте копчетата или дръжките с тези на кухненската мебел за раздвиженост и внасяне на цвят.

Не бихме могли да пропуснем и варианта за краен контраст в дизайна – залагайки на светла кухня в съчетание с черни домакински уреди, вие взимате най-доброто от двата свята. Едновременно създавате уютно усещане, носещо покой, но и интегрирате тъмни подтонове за характер.

Иноксови уреди в кухнята – баланс, мекота и изчистен дизайн

Много семейства са привърженици на иноксовите акценти в дизайна на кухнята си – монохроматичният детайл в интериорния подход ни помага да постигнем една неутралност, която чудесно се съчетава с обкръжаващите я цветове и стилове.

Тенденциите подсказват, че иноксовите уреди са идеално решение за кухни, издържани в цветове, или такива, в които преобладават дървесните тонове. Ако предпочитате да се придържате към „златната среда“ и търсите баланс, трудно постижим с бели или черни уреди, то иноксовите представляват перфектната алтернатива за обзавеждането на вашата кухня.

Нямаме търпение да чуем за вкусовете ви по отношение на дизайна на кухненските уреди. Кой от изброените варианти най-точно приляга на собствената ви интериорна визия?

#уреди

0 Коментар

Login with