Устройваме си винена фиеста в кухнята – ето как да вдъхнете есенно настроение в интериора

Устройваме си винена фиеста в кухнята – ето как да вдъхнете есенно настроение в интериора

Настъпването на септември винаги ни е настройвало на определена честота – подготвяме се да изпратим жаркото и любимо лято, но и с готовност приемаме в обятията си уюта и освежаващата хладина, съпътстваща идващата есен. Почти я усещаме как наднича зад ъгъла – пристига с ухание на плодове и пивко вино, с което да вдигаме наздравици вечер около трапезата.

Видно е, че сме запленени от магията на есента – размечтахме се и решихме да създадем своеобразна колекция от кухненски кътчета, перфектно създадени за побиране на винени бутилки за всеки повод. Сега, когато летните отпуски попривършиха, ни остава да пренесем шумните събирания и споделените мигове около масата в уютните си домове. А каква по-добра компания от чаша вино? В днешната статия показваме дизайните, за които сме се вдъхновили от колекционерските винени експозиции по италианските заведения. Ако за вас удоволствието се изразява във:

  • вкусна вечеря с приятели и чаша мерло,
  • леки предястия със семейството в компанията на шардоне,
  • романтични моменти с ароматно розе,

то сте попаднали на правилното място днес!

Винарска колекция в кухнята – няма нищо по-красиво и създаващо уют

В не една и две от своите кухни сме залагали на акцентите и обособените кътчета, които перфектно биха послужили за изложение на ароматната ни винена колекция. За любителите на виното отпиването от чашата е нещо много повече от консумация на напитка – сомелиерите по душа се наслаждават на цялостния процес, започващ от избора на бутилка до колекционирането на множество по вид такива. Всеки повод и всеки тип ястие предполагат и изискват различен тип вино – ето защо смятаме за чудесен вариант обособяването на винен кът в дизайна на кухнята. Така любимите ви питиета ще са винаги на една ръка разстояние и ще можете по всяко време да изненадате гостите си с най-новото си колекционерско попълнение.

Винарски рафтове за стилен дизайн и функционалност в кухнята

Извънредно удобен и красив метод за подредба на бутилки в кухнята е създаването на обособени раздвижени рафтове, които чудесно ще допълнят стиловата насоченост на помещението. Изглеждат наистина зашеметяващо и демонстрират богат вкус и усет при подбора на любимата напитка.

По рафтовете бихте могли да разположите любимите си чаши, носещи подчертано сантиментално значение за вас. Мнозина отреждат специално място на такива, свързвани с важно събитие от семейния живот – сватба, кръщене, предложение за брак. Диагоналните пространства пък са идеални за поставяне на бутилки, също служещи за сувенир от специален момент, или просто такива, които впечатляват с изящен дизайн и изтънченост.

Дълбоките ниши предполагат подредба на бутилки и обособяване на видна семейна колекция, която със сигурност ще впечатли близки и приятели. Не пропускайте възможността да изненадате компанията, предоставяйки им по чаша от онова вино, с което се сдобихте по време на последното си вълнуващо пътешествие.

 

Всеки винен кът се съчетава чудесно и с място, където да съхранявате и винените си чаши

Истинско бижу в кухнята ви би могло да бъде местенце под горния ред шкафове, което да използвате за подредба на любимите си винени чаши. Представете си отблясъците, на които ще се насладите, щом включите осветлението в помещението! Нищо не носи по-голямо удоволствие от това след тежкия работен ден да си налеете чаша ароматно вино, докато се отпускате в уюта на домашната кухня. Етажерките са също чудесен начин за подредба на сервизи – така запазвате усещането за простор в помещението, лишавайки се от шкафове, докато, същевременно с това, разполагате с кът за съхранение и подредба.

Винен кът в острова на кухнята – о, да!

Признаваме – имаме слабост към кухненските острови! Смятаме, че са истински красиви и функционални – често предлагаме идеята на клиенти, чието помещение позволява създаването на такъв елемент. Островът е чудесен вариант за допълнителен работен плот или обособено кътче за хранене. Представете си възторга ни, когато имаме възможността да го оборудваме и с винено пространство, където да се подрежда цялата колекция от великолепни питиета. Считаме, че такъв дизайнерски акцент придава категоричен стил на кухнята и определено смятаме, че създава характер на цялостното помещение.


Сигурни сме, че нямате търпение довечера да споделите ценни и запомнящи се мигове със семейството си около трапезата, разказвайки за деня си, в компанията на чаша ароматно вино. Вие притежавате ли кът в кухнята за колекцията си?

#акценти #вино

0 Коментар

Login with