Важни събития за интериорен дизайн през 2020

Важни събития за интериорен дизайн през 2020

2020-та слага началото не просто на поредната нова година, но и на цяло ново десетилетие. И както с началото на всяка година очакваме да разберем какво ново ще се появи в света на интериорния дизайн и архитектурата, сега нямаме търпение да разберем кои новопоявили се тенденции ще поставят основата на десетилетието. Затова и дойде време да погледнем напред към световните изложения, на които големите архитекти и дизайнери ще покажат новите си идеи.

CES 2020 - 07 - 10 януари 2020

Най-очакваният старт на годината е изложението CES, в което се запознаваме с технологичните новости. Вече поредна година акцент на разговорите са умните устройства, а тази година бе засегната темата за цели умни градове. Това бъдещо развитие се очаква да повлияе по един много интересен начин на дизайна както на кухните, така и на целия интериор в дома. Събитието се проведе от 7-ми до 10-ти януари в Лас Вегас, САЩ.

Imm Cologne - 13 - 19 януари

Тази година изложението в Кьолн отново е едно от най-очакваните. Както и едно от най-важните изложения в световен мащаб. И този път хиляди изложители ще се съберат в Кьолн от 13-ти до 19 януари, за да покажат новите си продукти, с които да отбележат началото на новото десетилетие. Над 500 изложителя от 145 различни държави по света ще покажат ексклузивно мебели и обзавеждане за кухнята, а цялостно се очакват над 1000 изложителя. Няма как да не се съгласим, че е важно и голямо събитие.

Maison & Objet - 17 - 21 януари, 04 - 08 септември

Изложението в Париж всяка година представя интересни нови продукти за обзавеждане на дома. Първата част на изложението тази година ще се проведе от 17-ти до 21-ви януари, а втората от 4-ти до 8-ми септември. Тази година специално време ще се отдели на навиците на клиентите от новата генерация и как те се отразяват на сектора.

DesignTO - 17 - 26 януари

През 2020-та е десетгодишнината от започването на изложението в Торонто. Тази година то ще протече като фестивал, започвайки от 17-ти януари и ще продължи до 26-ти януари. В него ще се говори за различни новости не само в интериорния дизайн и архитектурата, но и за ландшафтен и графичен дизайн, осветление и изобразително изкуство. Провеждащ се в градска среда, този фестивал предоставя възможност още по-голяма част от хората да се запознаят с новите тенденции от първа ръка.

IMOB 2020 - 21 - 26 януари

Тази година Панаирът на мебелите ще се проведе от 21-ви до 26-ти януари в Експо Центъра в Истанбул. Повече от 600 изложителя ще се съберат на едно от най-големите изложения в района на Евразия, където ще може да се запознаем с най-новото от турската мебелна индустрия.

Stockholm Design Week - 03 - 09 февруари, 17 - 23 август

Два пъти в годината в Стокхолм се провежда изложението Stockholm Design Week, където в рамките на няколко дни хората могат да посетят различни събития, семинари, изложби, работилници и други, където да се запознаят с новостите в скандинавския дизайн. Тази година събитията ще се проведат от 3-ти до 9-ти февруари и от 17-ти до 23-ти август.

Design Shanghai - 12 - 15 март

През 2020-та година Design Shanghai е дори още по-голям от предишните години. Този път изложението ще се проведе от 12-ти до 15-ти март и ще акцентира върху съвременен, но и класически и луксозен дизайн. Освен това ще се обърне внимание на интериора в кухнята и банята, както и на работното място. С нетърпение очакваме да разберем и какви нови материали ще представят изложителите.

Светът на мебелите - 18 - 21 март

Светът на мебелите през 2020-та ще се проведе от 18-ти до 21 март в Интер Експо Център в София, където и тази година най-добрите производители и дизайнери ще представят новите си идеи за дизайн на дома и офиса. Събитието е отворено както за специалисти, така и за широката публика, а достъпът става чрез онлайн регистрация, билети и покани.

Salone Internazionale del Mobile - 24 - 26 април

Милано отново ще се превърне в център на архитектурата и интериорния дизайн на 59-тото издание на Salone del Mobile. То ще се проведе от 24-ти до 26-ти април и отново ще ни запознае с новите налагащи се тенденции за обзавеждане, които ще навлязат в началото на това десетилетие. Тази година по време на изложението ще се проведе и 22-рото издание на EuroCucina, в което се обръща специално внимание на ефективността и "пробуждането". Кухнята все повече се превръща в място, където семейството и приятелите да се събират, затова ще се обърне специално внимание на това как тя да бъде взаимосвързано, многоцелево и професионално пространство. Ще бъдат представени нови материали, форми и цветове, както и съвременен дизайн, технологични иновации и енергийна ефективност.

Biennale Architettura - 23 май - 29 ноември

La Biennale di Venezia е едно от най-престижните културни институции в света и се провежда от 120 години насам. Тази година ще се проведе 17-тото Международно изложение за архитектура от 23-ти май до 29-ти ноември, а акцентът ще пада върху това как точно живеят хората и ролята на архитектите и дизайнерите в това.

Други събития на които да обърнете внимание: 
Modernism Week - 13-ти до 23-ти февруари, и 15-ти до 18-ти октомври в Палм Спрингс, САЩ;
KBB 2020 - 1-ви до 4-ти март в Бирмингам, Великобритания;
AIFF 2020 - от 16-ти до 19 юли в Мелбърн, Австралия;
IFFT/Interior Lifestyle Living - 28-ми до 30-ти октомври в Токио, Япония.

0 Коментар

Login with