Вдъхновихме се от елегантността, създавайки следващия си модерен и изчистен проект

Вдъхновихме се от елегантността, създавайки следващия си модерен и изчистен проект

През последните години елегантните и изчистени концепции ударно навлязоха в интериорните идеи и по всичко личи, че скоро няма никакви изгледи да отстъпят първенството.


Все по-често комуникираме с клиенти, които желаят да внесат точно това усещане в своята кухня – чистота, семпъл дизайн, стил и изящество в простотата на линиите. Мислейки в тези категории, в съзнанието ни винаги са изниквали светлите и натурални тонове. Считаме, че тези дизайни по един своеобразен начин ни отнасят към състоянието на дзен – потопен в такъв интериор, нашият екип се чувства особено вдъхновен и сякаш в мир и баланс. Затова и обожаваме да създаваме такива кухни – вплитаме семплотата и акцентните елементи, създавайки помещение, впечатляващо със свой собствен характер.

За историята на създаването на една такава кухня ни се прииска да ви разкажем и днес.

Ъглова кухня в натурални тонове – една изящна мечта се превръща в реалност

Инж. Росица Станкова, която е част от нашия екип, всъщност проектира собствената си кухня. Съвместно с нея дълго обмисляхме възможно най-добрия вариант за дизайн. Тук самата тя разказва повече както за работата си, така и за осъществяването на личния й проект за кухня. Спряхме се на идеята за ъглова кухня – помещението съвсем пасваше на тази концепция, а и единодушно решихме, че Г-образният модел ще предостави така необходимите функционалност и удобство при използване.

Създавайки проекта, ние обсъдихме поставените цели и желания финален вид на кухнята. За удовлетворяване на исканията на Роси ние решихме да се спрем на:

  • г-образна кухня, идеално пасваща на архитектурата на помещението;
  • натурални цветове, които да оставят усещане за постигната хармония – стори ни се, че бялото, сивото и топлите дървесни нюанси най-добре ще ни помогнат в постигането на тази цел;
  • вградени уреди за повече пространство – избрахме ги в черна гама, за да внесем контрастираща нотка;
  • дръжки с изчистен и семпъл дизайн за долния кухненски ред;
  • акцентна светлина в дизайна под формата на „вкопана“ LED лента по дължината на горния кухненски ред;

Обичаме, когато създаваме кухни по индивидуален проект – има нещо особено вдъхновяващо и стимулиращо в това да работиш рамо до рамо с клиента. Черпим вдъхновение едни от други, вслушваме се в неговите желания, предпочитания и изисквания. Така за отрицателно време достигаме до финалния проект – удовлетворението се чете в очите както на човека, който ни е поверил бъдещата си кухня, така и в погледа на нашия екип.

Стартирахме с направата и монтажа на долните корпуси. Тях решихме да издържим в сивата гама, чиято студенина щяхме да балансираме с мекотата, струяща от цвета на дървесния елемент, който избрахме. Материалът на долния кухненски ред е МДФ с акрилно покритие, правещ го изключително устойчив на драскане и лесен за почистване. Белият цвят на горните кухненски шкафове съвсем добре щеше да се впише в така изградената вече цялостна хармония – те също са от МДФ, напръскан с бяло. Нямахме търпение да видим завършения резултат, а преди изначалното стартиране на проекта създадохме и няколко цветови мостри, за да се убедим, че багрите действително се съчетават добре.

Никак не успяхме да скрием въодушевлението си при вида на вече готовата кухня

Хладилникът „скрихме“ в шкаф, спряхме се на вградени фурна и стъклокерамични плотове. Мивката следва тъмната цветова гама на уредите и е също черна – композитна със смесител тип „душ“, който позволява по-лесно измиване и изплакване както на самата мивка, така и на по-големи съдове. Разположихме и вградена миялна машина за още повече удобство в кухнята.

За гръб и плот на кухнята избрахме дървесни акценти в топъл и уютен нюанс – както споменахме по-горе, целта ни беше да балансираме по-студения и някак „индустриален“ тон на сивия цвят. Дръжките избрахме в цвят, кореспондиращ с домакинските уреди, а дизайнът им е семпъл и подхождащ на цялостния изчистен вид на кухнята. За горните шкафове, издържани в изискан бял цвят, решихме да заложим на „скрити дръжки“ – така подчертахме изчистените линии.

Богатата колекция от подправки напълно заслужи свое собствено обособено местенце – изтеглящият се механизъм за подправки и бутилки съвсем точно пасна на цялостната концепция.

Многократно сме споделяли колко важна роля играе осветлението в дизайна на една кухня. Понякога именно леко загатнатите озаряващи отблясъци, от които струи приглушена светлина, способстват за създаването на още по-уютно помещение. Ето защо вградихме LED лента по дължината на една част от горните шкафове – смятаме, че топлата светлина се „разлива“ по гърба и плота на кухнята по един много красив и балансиран начин.

Проектът е доказателство за това, че малкото помещение никога не би могло да бъде пречка в осъществяването на мечтаната кухня. Предизвикателство е да съумеем да включим в наличното пространство всичко необходимо за една красива и функционална кухня, но, водени от вдъхновението, винаги успяваме да преодолеем препятствията.

Какво ще кажете за тази елегантна и модерна кухня?

#Малки кухни #модерна кухня #Изчистен

0 Коментар

Login with