За повече чистота и подреденост в кухнята – няколко идеи за кошчета за отпадъци

За повече чистота и подреденост в кухнята – няколко идеи за кошчета за отпадъци

Красотата и функционалността на кухнята без съмнение са цели, които си поставя всяко домакинство. Радваме се, че днес се отбивате при нас, тъй като имаме да добавим нещо важно – за да постигнем максимално усещане за уют, следва да приведем своята кухня в изряден и подреден вид. Вярваме, че това е най-прекият път към постигането на изящество в интериора.


Наред с включването на пространства за съхранение в кухненския проект като шкафове и чекмеджета например, нашият екип съсредоточава вниманието си и върху кошчето за отпадъци. Често забелязваме, че то остава някак на заден план измежду множеството идеи за останалите компоненти на една кухня. Иска ни се да поправим тази грешка – в днешния текст обсъждаме различните видове кухненски кошове за отпадъци, както и различните начини, по които биха могли да се позиционират в кухнята.

Спирайки се на кошчето за отпадъци, когато проектирате бъдещата си кухня, вие ще съумеете:

  • да изберете вида, който ви допада най-много естетически;
  • да изберете местоположението и размера му, съобразявайки се със собствените си домакински потребности;
  • да решите предварително дали ще събирате разделно отпадъците си;

За да ви помогнем с взимането на решението и за да ви вдъхновим, сме ви подготвили няколко идеи.

Кошче за отпадъци в шкафа под мивката е функционално решение

Няма как да използвате ежедневно кухнята си и да нямате отпадъци – готвенето и ежедневното прочистване на хладилника носят след себе си неща за изхвърляне. Ето защо е важно да отделим минутка на коша – изберете вариант, който да е максимално удобен за вас, но и да не нарушава цялостния естетически вид на помещението.

В този ред на мисли споменаваме варианта за кош за отпадъци, прибран в шкафа под мивката. Ако прецените, че нямате необходимост от твърде голям кош, то тогава тази опция е наистина подходяща за вас – при монтирането на кош под мивката следва да се съобразим със сифона и с начина на свързване на тръбите. Това до голяма степен би отнело от общия обем на шкафа, което, от своя страна, ни ограничава до относително по-малко кошче за отпадъци.

От гледна точка на монтажа, тези по-малки кошчета биха могли да се захванат за вратата на шкафа и да се издават напред, отваряйки капака си. Това ги прави още по-удобни и функционални.

Ако пък сте от кулинарните любители и тези, които обичат да организират големи събирания и пиршества у дома, то тогава вероятно ще имате нужда от по-голям кош. Добър вариант е, ако разполагате с достатъчно място, да заделите отделен шкаф, в който да съхранявате отпадъците си до тяхното изхвърляне.

Издърпвайки шкафа, вие имате достъп до кошове за отпадъци, които са достатъчно големи, за да поберат всичко, което следва да изхвърлите. Прибрани в шкаф, те по никакъв начин не загрозяват интериора на кухнята.

Държите ли на разделното събиране на боклук?

Екипът ни е изключително щастлив, че през последните години все повече домакинства обръщат съзнателно внимание на разделното събиране на отпадъци. Много по-лесно е още от вкъщи да сме селектирали боклука на категории, след което да го изхвърлим във външните контейнери, също отговарящи на тези стандарти.

Един вариант е да разположите няколко по-малки кошчета в един шкаф, определяйки всяко от тях за определена категория отпадъци.

Бихте могли да заложите и на предварително изградените и готови за монтиране кошове за разделно събиране. Те са изключително функционални, имат капачета и правят кухнята ви да изглежда още по-модерна.

Предоставяме и една изключително удобна идея за малки хранителни отпадъци

Знаем, че, готвейки, се образуват малки количества хранителни отпадъци. За такива ситуации съществува много функционално решение – монтирайте кошче под кухненския плот. Така лесно и бързо ще премахнете натрупалия се по време на готвене отпадък. Оборудвани са с капаче, така че няма място за притеснение по отношение на хигиената в кухнята.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме ви дали добри и вдъхновяващи идеи. Направете своята кухня изключително удобна, чиста и подредена чрез избора на оптималния вариант за кошче за отпадъци.


Продуктовите снимки на кошчета за отпадъци са от rosi.bg

#кошче за отпадъци

0 Коментар

Login with