10 изключителни жилища, които можете да разгледате по време на Open House London

10 изключителни жилища, които можете да разгледате по време на Open House London

Повече от 800 сгради отварят врати за Open House London този уикенд, включвайки асортимент от проекти на уникални къщи и резиденции. Ето и 10 от тях, които да посетите, докато можете.

Valetta House на Office S&M

Катрина Стюарт и Хю МакЕвен от Office S&M добавят поредица от закачливи допълнения при обновление на викторианска къща в Ийлинг.

Освен удължение на тавана включващо дървени шини и жълти дъговидни прозорци, къщата може да се похвали и с цветова схема, която разделя пространствата на такива за възрастни и такива за деца.

Адрес: 71 Valetta Road, W3 7TG

Garden House на Hayhurst & Co

Стръмен стъпаловиден покрив покрит с повече от 800 растения е най-важният акцент на къщата-студио за базираните в Хакни дизайнерско дуо Whitaker Malem.

Описана от архитектите Джонатан Николс и Ник Хейхърст като „висящ-като-кошница покрив“, тази диференциална структура обхваща приличаща на пирамида кула със сеялки, съдържащи тученица и пирен.

Адрес: 27 Buckingham Road, N1 4DG

къща

Sun Rain Rooms на Tonkin Liu

Победител от последните „Don't Move, Improve!“ награди. Тази реновирана градска къща в Georgian стил в Клеркенуел е дом и работно място на архитектите Майк Тонкин и Анна Лиу.

Къщата се отличава с извити нови удължения, с вдлъбнат, покрит с растения покрив и плитък басейн с вода по средата.

Адрес: 5 Wilmington Square, WC1X 0ES

Holland Park House на Architecture for London и Liddicoat & Goldhill

Тази сграда се намира на Woodsford Square, жилищен комплекс в Холанд Парк, построен от пионерите архитекти Максуел Фрай и Джейн Дрю през 1966 година.

Скорошно обновление придава на мястото по-отворен план на помещенията и удължаване на задната част, демонстриращо гъвкавостта на първоначалния дизайн.

Адрес: 73 Woodsford Square, W14 8DS

Tin House на Henning Stummel Architects

Ситуиран на Shepherd's Bush, дома на архитекта Хенинг Стумел се състои от 6 малки червени сгради, като всяка е покрита с червен метал и наредена около обикновен двор.

Всеки блок има различни размери, но всички са покрити с приличащи на комин прозорци, които насочват светлината право в стаите вътре.

Адрес: Smugglers Yard, Devonport Road, W12 8PB

15 Clerkenwell Close на Groupwork и Amin Taha

Номиниран в една от категориите на Dezeen Awards, този 7-етажен блок се характеризира със структурен екзоскелет от от необработен камък.

Всяка плоча е изработена на ръка и е наредена като пъзел.

Адрес: 15A Clerkenwell Close, EC1R 0AA

Sunken Bath Project на Studio 304

Тази малка добавка в къщата осигурява на собственика си издълбана вана за къпане в японски стил.

Победител в наградите „Don't Move, Improve!“ през 2017 година, проекта предлага алтернатива на пристроената кухня, която обикновено бива добавена към сградите от викториански стил в Лондон.

Адрес: Ground Floor Flat, 33 Dunlace Road, E5 0NF

The Collective Old Oak

Кооперативния модел на живеене става все по-популярен напоследък, особено с последните изследвания, показвайки, че той може да направи живота в града по-евтин и удовлетворяващ. Тези благоустройства предлагат на живущите по-социален стил на живот, както и достъп до съоръжения, които по друг начин не биха били достъпни за тях.

Като една от най-големите в света сграда за съвместно живеене, The Collective Old Oak показва точно какъв е стилът на живот на такива места.

Адрес: Nash House, Old Oak Lane, NW10 6FF

спалня

Islington Micro Flat na CIAO

Голям само 35 кв. метра, този малък апартамент демонстрира как е най-добре да обзаведете жилището си, ако разполагате с малко пространство.

Директорът на CIAO Диего Далпра изцяло препроектира интериора, като се отървава от излишните коридори и инсталира направени по поръчка спестяващи място мебели, за да направи пространството да изглежда колкото се може по-голямо.

Адрес: Flat B, 23 Islington Park Street, N1 1QB

микро апартамент

Red House by 31/44 Architects

Това ново допълнение към терасата на къща в Източен Дулуич се откроява от всички останали, благодарение на дръзка фасада от червени тухли и скулптирани плочки.

Вътре, всекидневната е с отворен план е аранжирана около малко остъкление, запълнено с растения и впечатляваща бетонна камина.

Адрес: 37 St Aidans Road, SE22 0RN

Вижте повече за събитието тук: Open House London

 

Информация: Dezeen

0 Коментар

Login with