Къща от 19-ти век е модернизирана в черно-бели нюанси

Къща от 19-ти век е модернизирана в черно-бели нюанси

Студио в Бруклин създава дизайна на този изпълнен със светлина апартамент, намиращ се в историческа тухлена къща в квартала Clinton Hill.

Проектът, наречен Clinton Residence, е разположен на най-горните два етажа от четири етажната къща от тухли, която датира от 1800-те. Проектирана като грандиозно имение, сградата е с червени тухли и каменен екстериор с редица декоративни детайли.

Редизайнът, който Arnold Studio правят има за цел да слее старо и ново в апартамента, като използва черно-бели детайли, които да контрастират с оригиналните архитектурни елементи на дома.

На първия етаж студиото създава кухня, всекидневна и трапезария с отворен план. Салонът и кухнята са разделени от вече съществуваща камина с дървена рамка, която е свързана с наличните от преди облицовани с дърво врати и первази на прозорците.

Стените са боядисани в ярко бяло, докато бледите дървени подове контрастират с тъмните дървени тавански греди отгоре. Гредите и подовата настилка са били пясъчни и с черни петна.

Кухнята също е създадена в комбинация от черно и бяло. Вградените шкафове са проектирани да се съчетаят със стените, боядисани в бяло, а тъмният остров с черен плот от стеатит осигурява страхотен контраст.

"Подовете от бял дъб и откритите потъмнели гредоредни тавани са противопоставени един на друг, за да подчертаят белите повърхности, които съдържат както оригиналните исторически детайли на касите на прозорците, така и ясно изразените модерни елементи на шкафовете“, споделят от студиото.

Комплект за хранене и модернистичен цилиндричен стол, и двете в черен цвят, също контрастират добре на светлия интериор.

Студиото възстановява и стълбището в дома, което е с площ от 180 квадратни метра, за да включва стъпала от бял дъб и подходящ парапет.

На втория етаж са разположени две спални, които имат сводести тавани и разкриват наклонения покрив на сградата. Подовете са бели, за да съответстват на стените, а стаите имат вградени шкафове, които да допълват минималистичната естетика.

В Clinton Residence са включени и две бани. Едната включва комбинация от циментови плочки, порцеланови плочки с голям формат и месингови тела, които да се патинират във времето.

 

Снимки: Нико Шинко
Текст: Dezeen

0 Коментар

Login with