10 начина да използвате малката си кухня най-добре

10 начина да използвате малката си кухня най-добре

Малката кухня може да се усеща като проклятие, но и може да бъде направена лесна за ползване и да изглежда очарователно, ако знаете как да разпределите наличното пространство. Шкафовете не са единственото място, където може да прибирате нещата си и има доста „мъртви места“ в кухнята, които всъщност могат да бъдат използвани.

От използването на страните на хладилника до вратите на шкафовете, сега ще ви разкажем как да увеличите до 3 пъти мястото за съхранение на вещи в кухнята.

1. Окачвайте някои от нещата си

Ако нямате много място в шкафовете, то може да опитате да изложите саксиите и дъските за рязане по интересен начин, за да освободите място. Ако пък искате да добавите текстура в кухнята, грид панел също ще свърши работа, а на него могат да се изложат всичко - от тигани до снимки.

2. Гледай под шкафовете

Много хора обичат вино, но повечето нямат място къде да го прибират. Използвайте стелажи под основните шкафове, за да си създадете място за тях.

3. Вземете си подвижна количка

В този тавански апартамент на снимката е създадено повече място за съхранение в кухнята с удобна количка на колела на 3 нива.

кухня

4. Нека хладилника ви работи за вас

Вместо да си събирате магнити, защо не пробвате да си окачите магнитни рафтчета. Те могат да държат всичко - от бутилки със сосове до кърпи. Същата концепция може да използвате и за страните на шкафовете.

кухня

5. Организирайте шкафовете

Виждайки лавина от съдове и всякакви други прибори, може да накара всеки да се стресне. Избегнете претрупаните шкафове, като инсталирате тристепенни кошове, които се издърпват от шкафа или рафтове за врати.

Друг интересен начин за освобождаване на повече място в малката си кухня е да създадете „под-рафтове“ с кошници под тях или организатори за нареждащи се един под друг шкафове.

кухненски шкафове

6. Опитайте движещ се кухненски остров

Не всички кухненски острови трябва да са направени по поръчка. Компактен мултифункционален остров или масичка от неръждаема стомана на колела са умен избор, с който да си създадете допълнително място за съхранение и стая за подготовка, а освен това може дори да си хапнете закуската на нея.

кухненска маса

7. Монтирайте си поставка за тенджери

Ако не ви достигат шкафовете, обмислете монтирането на компактна поставка за съдове на някое свободно място в кухнята, където да поставяте тенджерите и да окачвате тигани и други лесни за окачване прибори.

8. Проучете единичните рафтове

Ако случайно ви се намира малко вертикално място на стената в кухнята, вкарайте го в употреба като му сложите единичен рафт. Запълнете го с единичен рафт, на който да сложите чашите, сосиерите, чашите за чай, саксиите и други.

кухня

9. Издигнете нещата на високо

Увеличете и организирайте пространството на плота, като си поставите рафт-кула, на който да поставите повечето си уреди или каквото не се събира.

10. Покажете обичаните си прибори

Ако сте пекар или сладкар, обаче не желаете кухненските прибори да са навсякъде из кухнята, то вземете пример от големите в индустрията и закачете най-нужните прибори във вътрешната част на шкафовете.

кухненски рафт

Източник: Curbed

#Малки кухни

0 Коментар

Login with