Дървени стени покриват скрити пространства в малка къща

Дървени стени покриват скрити пространства в малка къща

Andreia Garcia Architectural Affairs и Diogo Aguiar Studio скриват баня, легло и кухня в стените на тази облицована с дърво къща за почивка в Гимараеш, Португалия.

Намираща се на планински склон между лозя и гора, Pavilion House е едноетажна, облицована с дърво стая с големи прозорци.

Минималистичният дизайн е създаден от Andreia Garcia Architectural Affairs и Diogo Aguiar Studio така, че да се възползва от близостта му с природата.

„Pavilion House е къща за гости. Единственото важно изискване беше да подчертаем усещането за близост с гората, спасение от цивилизацията“, споделя португалският архитект Диого Агуяр.

„Идеята да създадем дървена колиба беше последна сред всички останали решения за проекта – това е дървена минималистична къща в планината.“

Основната всекидневна на къщата за гости се превръща и в място за спане с прибиращо се легло. Кухня, която може да бъде скрита зад двустранни врати, както и зона за съхранение също са внедрени в стените на стаята.

Малка баня, която е с прозорец на тавана, също е скрита в стените.

Формата на Pavilion House се разгръща от изба от гранит, от която тръгва първоначалният план. Докато ограничава плана на етажа, каменната конструкция повдига къщата, за да увеличи максимално изгледа към природата.

Вътрешната конфигурация отговаря на външната гледка, ориентирана към четири големи прозореца, които гледат към различни части от пейзажа.

„Искахме да създадем силна връзка с обграждащата ни природа“, добавя Андрея Гарсия.

„Обхващайки разнообразната природа, всеки един от входовете води към различни посоки, имащи много специфична връзка с обграждащия пейзаж.“

Мястото за сядане е разположено в съответствие с най-големия прозорец от към северната фасада, която предлага най-добрите външни гледки и се отваря към малък балкон.

Междувременно, по-малки прозорци и вход са позиционирани на южната и западната част на къщата, където гледките са ограничени.

За да акцентира върху фокусирането на прозорците и „да подчертае присъствието на природата в пространството на къщата“, интериора е завършен с подове и тавани, боядисани в черно.

Външните стени на къщата са облицовани със същото дърво, което е използвано за интериора, а всичко е завършено със зелен покрив, на който има естествена растителност, помагайки на къщата да се интегрира с обстановката.

Архитекти: Andreia Garcia Architectural Affairs и Diogo Aguiar Studio
Екип: Андрея Гарсия, Диого Агуяр, Даниел Мудрак Гимараеш

Снимки: Фернандо Гуера
Текст: Dezeen

0 Коментара

Login with