Апартамент е реновиран майсторски за по-висока двойка

Апартамент е реновиран майсторски за по-висока двойка

Дизайнерът от Тел Авив Мааян Зусман е реновирал апартамент с две спални, с разнообразни детайли по избор, за високите си обитатели.

Апартаментът от 40-те години е реновиран за двойка атлети, чиято височина кара местния дизайнер да създаде няколко специално направени детайли, започвайки от височината на шкафовете до шкафчето за обувки.

За да създаде дизайна на дома Зусман си сътрудничи с архитекта Амир Навон, интериорния дизайнер Карън Брокман и студенти от Тел Авивската дизайнерската програма за завършващи студенти Studio 6b.

„Почти всеки предмет в пространството беше проектиран по поръчка“, каза дизайнерът. „Отчетохме малко по-различни височини за почти всеки елемент, включително кухня, легло, шкафове за баня и т.н.“

Двустайният апартамент се намира в културния център на Тел Авив, на площад Хабима. С големина от 120 квадратни метра, той има правоъгълен етажен план, който е разделен наполовина между общите и личните помещения.

Коридорът обхваща дължината на дома и служи като "централен булевард", свързвайки всички стаи заедно.

В близост до входа е кухня с шкафове, издържани в цвят лавандула. "Цветът на кухнята не е често срещан за типична израелска кухня и е с лилаво-сив оттенък", казва дизайнерът.

Кухнята е присъединена към трапезарията и всекидневната, включващи тъмносин модулен диван Handvark, стенна лампа Flos и две черни висящи украшения Ronde на Губи, намиращи се над черна маса за хранене с черни столове.

Зусман избира да обзаведе дома с много черни, бели и сиви предмети, за да създаде съвременно усещане, докато геометричният килим в хола има зелено, за да добави цвят в пространството.

Завършващият елемент на общото жилищно пространство е кътче, разделено чрез бетонен стълб с дълга, метална рамка за книги и бюро отдолу. То се отличава от останалата част от пространството със сивия си под, за разлика от подовете в другите части, които са с шарка рибена кост.

Сред предизвикателствата при обновяването на пространството беше, че апартаментът е "много тъмен" и "имаше много неочаквани носещи греди, скрити в ниски тавани и които са разкрити едва при разрушаването им", казва Зусман.

Дизайнерският екип също трябва да вземе предвид плановете за развитие за укрепване на сградата в бъдеще, както и да създаде допълнителни обезопасени помещения.

Още една нова стая е проектирана в главната спалня и ако се налага може да се достъпва и отделно чрез скрити в шкафовете плъзгащи се врати.

„Когато тази [врата], която е най-близо до главната спалня е затворена, стаята ще се състои от спалня и основна баня“, казва Зусман. „Ако втората е затворена, стаята ще се състои от спалня и две бани.“

Главната спалня се намира в края на апартамента, в допълнение към спалня, офис и място за съхранение, както и две бани.

Баните, които се достигат от спалните чрез стъклени стени, са почти изцяло бели, освен черните кранове и поставката под мивката.

В основната баня е направена по поръчка пейка от бетон за съхранение на маратонки, завършена с външни отвори за проветряване. Тя върви по дължината на стаята и свързва леглото с банята. Има поставени бели завеси отпред, за повече уединеност.

Леглото на двойката има персонализирано черно табло отзад, изработено на дървени ивици. Матракът е изключително дълъг специално за тях, а отгоре е добавена бяла платформа за основа. От двете страни на леглото има месингови стенни лампи Flos.

 

Снимки: Итай Бенит
Текст: Dezeen

0 Коментара

Login with