Апартамент приковава вниманието с интересната си тухлена стена

Апартамент приковава вниманието с интересната си тухлена стена

Черна кухня, светли кипариси и шкафове с ратанови елементи, както и кафявото обзавеждане са от детайлите, които подчертават тухлените стени, покрити с мазилка и боя в резиденция в Чарлстън, Южна Каролина.

всекидневна

Ситуиран в Bee's Row (квартал на Чарлстън), 180 кв. м. Carriage House е построен през 1800 като кухненска къща – малко пристройка, използвана за приготвяне на храната за главната резиденция.

Екипът от баща и син Джим и Крис Слогат купуват имота и го трансформират в двуетажна резиденция. Американското дизайн студио Workstead се заема да проектира интериора след ремонта.

кухня

Потъмнелите тухлени стени ни връщат към историята на сградата и са допълнени от редица груби детайли, като например боядисани в бяло дървени тавани и греди, както и изложени на показ тръби и въздуховоди.

Други запазени особености са двойка газови камини – преди това използвани за готвене – на първия етаж, който сега е кухня с отворен план, всекидневна и трапезария.

всекидневна

Workstead избират да направят кухнята основна характеристика на етажа, избирайки черни шкафове като ярък контраст на откритата зидария, която се вижда на по-дългите стени.

всекидневна

Единиците за съхранение са с ръчно изработени дървени дръжки и са разположени под стълбището, гледайки към централния кухненски остров. Плотът е завършен с бял мрамор и е леко изрязан от едната страна, за да осигури място за поставяне на бар столовете.

кухня

„Изцяло новата кухня служи буквално и фигуративно като огнище на къщата, с шкафове скрити под стълбището и голям остров, осигуряващ плот, около който да се събира семейството“, казват от Workstead.

спалня

Кипариси и бамбукови шкафове са изградено около прозореца на задната стена на стаята, за да се създаде „уютно място за сядане“. То гледа към кръгла маса за хранене, направена от тъмно дърво и декорирана със саксия от камък, наподобяваща разпадащата се мазилка.

Повече от тези ярки дървени шкафове са поставени в кът между двете камини в другата страна на стаята, където салонът е обзаведен със зелен диван и кожени и дървени столове.

спалня

Стъклените врати внасят в стаите естествена светлина и се отварят към тухления двор отвън. Друг набор от врати водят към прилежащата стая за гости, която е изцяло покрита с панели от кипарис.

Дървената ламперия може да се види по много от стените на първия етаж, където са разположени офис, библиотека, баня и основна спалня с голямо легло.

спалня

В спалнята също може да се види простата рустикална естетика от долния етаж с тъмната дървена рамка на леглото, приличащото на велур спално бельо и растенията, както и двойка кипариси и шкаф с ратанови елементи.

баня

Черно-бялата мраморна мивка в банята също прилича на кухнята, както и други детайли включващи двойка извити огледала с метални рамки, златни кранчета и растения отстрани.

 

Снимки: Джеф Холт
Текст: Dezeen

0 Коментар

Login with