Апартамент в Сидни е издържан в мрачен сив интериор

Апартамент в Сидни е издържан в мрачен сив интериор

Подобните на бетон повърхности помагат на австралийското студио за дизайн Killing Matt Woods да създаде тъмна и мрачна атмосфера в този апартамент в Сидни.

Апартаментът e наречен The Perfect Storm заради приличащият си на бункер външен вид, и е проектиран от Killing Matt Woods да бъде „интимно, но и практично пространство“.

Разположен в предградието на Кампърдаун, апартаментът от 73 квадратни метра се споделя от млада двойка, която иска жилищните им помещения да са с по-минималистична естетика.

„Клиентите работят в отрасли близки до дизайна и се стремяха в дома им да няма излишни струпвания на вещи, създавайки пространство без натрупвания и визуални замърсявания“, обясняват от студиото.

Имайки това в предвид, студиото проучва бруталистичната архитектура и местните индустриални складове, за да види как могат да постигнат подреден и мрачен вид в дома.

Тази заглушена цветова и материална схема също идва като част от желанието на Woods да избегне „срещаният навсякъде подход в дизайна на Сидни“, който според него обикновено се поддава на ярки, морски интериори.

Почти всяка повърхност в апартамента - който се състои само от една стая с отворен план - е ръчно измазана в тъмносива боя, за да остави петниста повърхност, подобна на тази от бетона.

Боята покрива периферните стени, наклонения таван, стълбищната балюстрада и балкона на нивото на мецанина, където се намира спалнята.

В кухнята отдолу е направен кухненски остров от мрамор в подобен сив цвят и с приличаш на раковина край, а шкафовете за съхранение са завършени в черно.

Прозрачни, тъмно-сиви завеси са използвани да разпространят естествената светлина, проникваща през остъклената от пода до тавана стена, явяваща се предна част на всекидневната.

Щипки топлина се осигуряват от стълбите от шперплат на апартамента и набраздените шкафове от американска дъбова дървесина, които са монтирани в горната половина на кухнята и в задната част на спалнята.

Крановете на мивките, няколкото аплика на стената и дръжките на вратите са изработени от месинг със златен нюанс. На тавана е монтирано вграденото осветление, състоящо се от два концентрични светещи кръга.

Единственото пространство в дома, където всъщност е нанесен бетон, е в банята, която е душ кабина, издържана в графитен цвят и черни рамки около вратата.

 

Снимки: Катрин Лу
Текст: Dezeen

0 Коментара

Login with