Архитекти внасят цветни акценти и елементи от бреза в къща от 30-те

Архитекти внасят цветни акценти и елементи от бреза в къща от 30-те

Gruff Architects включват много места за съхранение и блокове с ярки цветове в тази изцяло обновена и разширена къща в Лондон, оригинално построена през 30-те години на миналия век.

Bearstead Rise, с площ от 141 квадратни метра, преди това е била типична къща с тераса, на която през 2006 е направено преустройство на мансардата и е добавена допълнителна постройка. Собствениците искат да създадат дом, който да е по-подходящ за младо модерно семейство като тяхното.

Gruff Architects – базирани в Брокли и ръководени от Емили Бърнет и Рис Канон – започват преустройството напълно разрушавайки долния етаж, заменяйки странната подредба на пространството с всекидневна, трапезария и кухня с отворен план.

кухня

Задната по-висока част е разширена и се отваря към градина, до която преди това не е имало пряк достъп. В самата градина компанията превръща неизползвана външна постройка в склад за инструменти за клиента, който работи в технологичната индустрия.

Първият етаж на къщата сега се използва като пространство за близнаците на собствениците, докато пристройката на втория етаж събира голяма спалня с прилежаща баня.

Индивидуалните етажи и пространства на къщата са свързани с повтарящи се материали и дограма, които създават последователни „свързващи ленти“ и визуални референции.

Неутралните, но топли материали и цветове като плочки за пода от корк, проектирани дървени дъски и плоскости от бреза образуват тъканта на сградата, докато бетоновите подови плочки, цинковите жълти кухненски врати и антрацитното стълбище се използват за подчертаване на ключовите елементи.

детска стая и баня

„Въпреки че основната къща, градината и домашният офис съществуват като отделни елементи, с използването на повтарящи се материали и неутрална естетика, те стават визуално свързани, а градината поема ролята на традиционно външно пространство“, казват от Gruff Architects.

„Тази последователна палитра свързва както различните нива, така и различните функции на къщата.“

Ярко жълта кухня се намира в задната част, оставяйки достатъчно място за живеене и хранене в предната половина на партерния етаж. Тук архитектите добавят високо от пода до тавана модулно и регулируемо място за съхранение от бреза и място за сядане до прозореца.

Пространството се използва за развлечение и релаксация, както и място, на което да се подредят книги, снимки и сувенири. От другата страна е разположена малка баня, която е декорирана със зелени тапети, а подът е с геометрични зелени и бели плочки.

Боядисано дървено стълбище с пролуки и вдлъбнати парапети също е поставено на нивото на партера, заедно с вграденото хранилище, скрито зад брезовите врати.

На първият етаж двете детски стаи са огледални една на друга, като в същото време осигуряват на децата тяхно собствено пространство. На стената, която е споделена от стаите има тайна врата, която бъдейки отворена осигурява едно огромно пространство за игра.

Направеното по поръчка вградено място за съхранение, което може да се види и на партера, е използвано и на този етаж в спалните в горните нива на дома.

детска стая

Задната част на приземния етаж се характеризира с комплект от остъклени двустранни врати, които се отварят към озеленен двор с терасовидни места за сядане, стъпала и саксии.

Бетонна пътека, която архитектите наричат „материална ивица“, минава от предния вход към страната на основната жилищна площ и към градината, където води до новия домашен офис, работилница и място за инструменти на клиента.

Офисът е проектиран като огледален образ на къщата с големи двукрили врати, които водят към градината.

„Вместо просто разширение за модернизиране на къщата, с Bearstead предизвикателството се състоеше в пресъздаването на вече съществуващия план“, казват от фирмата.

„Слушайки клиента и разбирайки нуждите на семейството от пространство, измислихме дизайн, който да слее старото с новото и създадохме безпроблемен и гъвкав нов интериор, добавяйки още материал, цветове и текстури.“

 

Снимки: French + Tye
Текст: Dezeen

0 Коментара

Login with