Артистичността в къщата в градски стил на Заха Хадид

Артистичността в къщата в градски стил на Заха Хадид

Отразявайки уникалната архитектура на екстериора, последният апартамент образец e интересна смесица между изкуство и архитектура. Всички стаи в тази тристайна резиденция, проектирани от интериорния дизайнер Ерик Кохлер, са олицетворение на съвременния модерен лукс.

Проектът 520 West на 28-ма улица на Хадид е първият ѝ в Ню Йорк, както и един от последните ѝ преди неочакваната ѝ смърт през 2016 година. Сложната от към архитектура сграда се намира на много добро място, близо до High Line – 2.5 километра дълъг парк, намиращ се на място, на което преди това е имало железопътна линия – в квартала West Chelsea. Визията на Кохлер за дома е стилна и жизнена градска резиденция за четиричленно семейство.

Кохлер решава да уважи виждането на Хадид с дизайна си, фокусирайки се на удобни мебели, необичайни текстилни продукти и цветни произведения на изкуството. Отвореното оформление на апартамента е обединено чрез използването на мебели, които имат въртяща се част, като това помага да се размият границите между различните пространства.

всекидневна

От елегантната всекидневна се вижда другата част на сградата, предлагайки бегъл поглед към необичайните криви форми, формиращи структурата на сградата и балконите. Предната част е ръчно изработена от 900 стоманени панели в знак на почит към индустриалното минало на квартала и архитектурната история на Ню Йорк.

всекидневна

Този ъгъл на всекидневната подчертава лъскавите бели стенни панели, които Хадид е инсталирала във всеки апартамент. Опалесцентното покритие акцентира върху кривите и е идеален фон за цветното изкуство и обзавеждането. Диванът е по поръчка от Кохлер, създаден, за да се побере в извивката на стената. Дългият 3 метра и половина диван има елегантна извивка, позволяваща настаняването на до 10 души.

всекидневна

Кухнята е светла и просторна, с голям заоблен прозорец, на който може да се седне. Лъкатушещата форма се усеща в целия апартамент, благодарение на кривите, които доминират не само в екстериора, но и във вътрешното пространство. Монохромната бяла палитра в кухнята привлича вниманието към изкуството и текстила. Усъвършенстваните мебели и аксесоари, които нарочно са направени непретенциозни, създават релаксиращ интериор, идеален за градско семейство.

кухня

Дори и кухненският остров има заоблен силует, който превръща това, което обичайно е пресечен център в интригуващ архитектурен елемент. Подовата повърхност е матова, бидейки достатъчно тъмна, за да подчертае кухненския остров, който е изключително функционален и едновременно с това стилен. Закръглените модерни висящи лампи добавят и блясък на пространството без да отслабват усещането за спокойствие.

кухня

В 11-етажната сграда се помещават 39 уникални резиденции и разполага с множество луксозни удобства, които включват автоматизиран помощник, който помага на живущите при паркирането на автомобилите им и при поискването им обратно. Сградата разполага и с един от първите частни IMAX кина в света с 12-местна кино зала, където живущите могат да ползват цялата IMAX библиотека. Сградата разполага и с уелнес зона със 23 метра басейн, фитнес и отворен денонощно бар. Спа центърът включва хидромасажна вана, душове, легла за лечебни процедури, басейн за отдих, сауна и парна баня.

Разбира се, модерните възможности за домашна автоматизация са важна характеристика и автоматизираното съхранение, което е вградено, е вдъхновено от дизайна на швейцарския банков трезор.

спалня

За да подобри усещането за спокойствие в пространството, Кохлер избира мека цветова палитра за основната спалня. Усещането на текстурата се постига чрез възприемане на японската концепция за уаби-саби, която се фокусира върху приемането на преходността и несъвършенството. Пространството се усеща спокойно, но и добре балансирано и служи като място за почивка високо над оживените улици на града. Към един от двата големи балкона се излиза от основната спалня и има невероятна гледка към града, небето над квартала и винаги популярния High Line.

баня

Банята е успокояващо чудо в мрамор, включваща свободно стояща вана и голям френски прозорец. Широките драперии предлагат неприкосновеност, когато е необходимо, а стилната маса за сервиране служи като място за аксесоари за баня. Двойните мивка и шкафове са закрепени за стената, за да продължат усещането за разкош на апартамента. Над мивката има масивно огледало, което отразява светлината идваща от прозореца, и увеличава светлината в банята.

баня

Детската стая включва ярка основна цветова схема, която създава приятна обстановка. Изключително оригиналният декор се фокусира върху цветната палитра от жълто, зелено и синьо. Заедно с плюшените животни и килим на животни, както и с фокусния ярко зелен цвят, може да се каже, че темата на стаята е градска джунгла. Килимът на животни освен това е като отглас на стола на райета, както и акцентната стена зад двуетажното легло. Шкафовете, вградени в края на двуетажното легло помагат да се прибират разхвърляни неща и може да служи като рафт за четене преди лягане. Дизайнът е много подходящ за деца, без да е твърде детски или да има спецификация по пол.

детска стая

„520 West на 28-ма улица е чиста скулптура. Хората, взимащи решението да живеят тук разбират прекрасната архитектура и връзката между структурите в тяхната среда. Заха Хадид бе майсторка заради начина, по който изкриви фасадата, намалявайки хоризонталната равнина, свързвайки интериора с града така, че да ги разграничи един от друг.“, обяснява Кохлер.

 

Източник: Homedit

0 Коментар

Login with