Atelier Sagitta представя смарагдовозелена кухня за апартамент в Париж

Atelier Sagitta представя смарагдовозелена кухня за апартамент в Париж

Френското Atelier Sagitta успешно добавя доза цвят към този иначе безцветен апартамент в предградията на Париж, като създава почти изцяло зелена кухня.

зелена кухня

Апартаментът се намира в новопостроен жилищен комплекс в квартал Clichy, в северозападната част на града.

Собственикът – млад арт директор, работещ в музикалната индустрия – купува жилището изцяло празно и избира местната архитектурна компания Atelier Sagitta да „донесе оригиналност“ в кухнята, която се намира в центъра на апартамента.

Най-важното му може би изискване е, че архитектите трябва да включат маса за хранене в кухнята, за да се освободи място в прилежащия хол.

зелена кухня

Имайки това предвид, архитектите решават да боядисат шкафовете, тавана и периферните стени в смели нюанси на изумрудено зелено, имитиращи цвета на оригиналния ламинат, който се е намирал в апартамента преди той да бъде закупен.

зелена кухня

В едната страна на кухнята са поставени двойка дъбови оребрени части, които съдържат допълнителни шкафове, изработени от дългогодишния приятел на собственика и майстор дърводелец Мишел Мазуе. Те оформят L-образно оформление, което дава възможност за поставяне на кръгла маса и 2 стола – седалките на двата стола са решени в тъмно сиво, за да съвпадат с цвета на плочките на кухнята.

кухня

Малък рафт свързва двете части, предлагайки на обитателите удобно място за поставяне на ключовете и други лични неща при влизане в апартамента.

„Тяхната идентичност и форма създават сладка връзка между пространствата и придава характер на стаите“, споделят архитектите.

кухня

Atelier Sagitta са измежду шепата практики и дизайнери, които създават кухни с наситени цветове за клиентите и успяват да ги превърнат в произведения на изкуството.

кухня

кухня

кухня

Текст: Dezeen
Снимки: Джиайме Мелони

0 Коментар

Login with