Модел на апартамент бе представен за небостъргач в Ню Йорк

Модел на апартамент бе представен за небостъргач в Ню Йорк

Британският архитект Дейвид Аджей проектира модел на резиденция, за да представи типа интериор в първия му небостъргач в Манхатън, който в момента все още е в процес на изграждане.

Аджей създава апартамент образец за проекта 130 William в галерия на улица Beekman 19 – само на няколко пресечки от мястото, на което ще бъде построена 66-етажната сграда във Финансовия район на Ню Йорк.

Пространството предоставя на потенциалните купувачи пример за 244-те луксозни резиденции в кулата и включва отворена кухня, всекидневна, трапезария и баня.

Показано в новите снимки, интериорният дизайн включва тъмни шкафове, които вървят по задната част на кухнята, обърнати към централния кухненски остров. Плоча от италиански камък започва от плота, създавайки бар за хранене, със столове сложени под него.

Аджей споделя, че дизайна на кухненския остров, който „изглежда сякаш ще падне“ се основава на наредената композиция на екстериора на сградата, която ще позволи на небостъргача постепенно да се стеснява нагоре.

„Това усещане за подредба, което се вижда на фасадата се отразява и в начина, по който правим... формите вътре в самото пространство,“ споделя архитекта на откриването на галерията през юни 2018. „Работихме здраво, за да направим кухнята да следва същата основа.“

Големи сводести отвори за прозорци – друга ключова характеристика на дизайна – са запълнени с изображения, за да покажат обширни гледки на града, които ще се виждат от готовата сграда.

Във всекидневната детайлите включват дървена библиотека, построена от едната стена и мраморна маса. Приглушените тонове на пердетата, боядисаните стени и обзавеждането са контрастирани с цветни петна в тъмно червено тук-там.

Една от двете бани в апартамента е облицована с тъмни, плоски мраморни панели, докато назъбени сиви мраморни плочки покриват стената на другата – съответствайки на ваната и двойните мивки.

Назъбени мраморни плочки се виждат и в малката тоалетна. Мивката е облицована с ламинирано дърво, докато огледалото над нея е оформено като обърната арка, като отправна точка към очертанията на прозорците.

В галерията може да се види и макет на рецепцията на сградата, както и стая, запълнена с рендери на интериора и екстериора, и макет на сградата.

За рецепцията Аджей добавя бюро по модел на кухненския плот – направено от струпани една върху друга плочи, като всяка следваща започва в единия край на предишната, облицовани с дърво стени, и зелен кожен диван в съответствие със засажденията в парка, намиращ се на входа на кулата.

баня

Потенциалните купувачи могат също да видят и 1:1 модели на неравната ръчно излята бетонна фасада.

Решението на Аджей за бетонен екстериор следва тенденцията на архитектите да захвърлят „подразбиращите се“ стъклени фасади за кулите в Ню Йорк.

тоалетна

Дизайна за 130 William беше първоначално обявен по-миналата година, като сътрудничество с местната фирма Hill West Architects за разработчиците Lightstone. Завършването на сградата е предвидено за 2020 година.

Образецът на апартамента представя един от типовете разнообразности на резиденциите, които ще варират от студиа до четиристайни апартаменти, и пентхауси, които се отварят към прилежащите им тераси.

Живеещите в сградата ще имат достъп и до наблюдателна кула на покрива, където също са планирани и луксозни удобства като затъмнен басейн от затворен тип и спа, както и кухня и частна трапезария. Йога студио, баскетболно игрище, частно IMAX кино, голф симулатор, зала за игри и детска стая за игра.

рецепция

Снимки: Еван Джозеф
Текст: Dezeen

0 Коментар

Login with