Два свързани апартамента разкриват дизайн от 50-те и 70-те

Два свързани апартамента разкриват дизайн от 50-те и 70-те

Италианският архитект Фабио Фантолино разделя четвъртия и петия етаж от сграда с апартаменти в центъра на Торино, за да създаде два апартамента за майка и сина ѝ.

Намираща се в 5 етажна сграда, която датира от 16 век, Casa Lagrange е собственост на майка и син, които искат да живеят в една и съща сграда, но да имат собствено отделно пространство.

всекидневна

Майката живее в по-големия апартамент, намиращ се на четвъртия етаж и гледащ към улицата, който се простира до предната част на сградата и включва спалня на тавана на петия етаж.

Интериорът на по-големия апартамент е вдъхновен от 50-те години на миналия век, докато по-малкият апартамент на сина е в задната част на сградата и е вдъхновен от 70-те години.

офис и трапезария

И в двата апартамента може да се види ръчно шлайфан под от унгарски дъб, както и съответстващи уреди и обзавеждане като дръжки на вратите и кръгла трапезарна маса.

Описан от Фантолино като „елегантен и изискан“, апартаментът на майката включва богати материали като мрамор, платове и полирана стомана.

​​​​​​​

„Усещането за 50-те години намира най-големия си израз във всекидневната“, обяснява Фантолино.

„Мястото за разговори е създадено около голям диван на Freeman, който е с титаново на цвят покритие от груб памучен плат и линеен мотив с двоен шев, които са типични за 50-те.“

кухня​​​​​​​

Сивият диван е допълнен от комплект кресла на De La Cuona, тапицирани в бледорозово кадифе и маси на датската марка Mater.

В офиса и трапезарията има бюро от орех, на което има висяща лампа на Parachilna, докато черна лампа от серията Tango на индийското студио за дизайн Paul Matter може да се види върху златна мраморна маса, към която има столове, облицовани в тъмно кадифе.

спалня​​​​​​​

Двете успоредни врати, които от трапезарията водят към кухнята, са облицовани в черно полирано желязо. Покрай арките има стъклена витрина за прибори за хранене, която е вградена в стената.

Кухнята е направена от американски орех, златен мрамор от Calacatta и черен Fenix - устойчив на надраскване нанотехнологичен материал с матово покритие.

​​​​​​​

Банята на апартамента е облечена с мрамор Arabescato и разполага с шкаф с умивалник от орех.

Намирайки се най-горе в сградата под наклонения покрив, голямата спалня е облицована в светлосива дървена ламперия, възползвайки се от двете големи капандури за повече светлина.

Разположен в задната част на четвъртия етаж на сградата, по-малкият апартамент е предназначен да напомня на 70-те години на миналия век с по-неформална всекидневна.

Мебелите тук включват кожено кресло Percival Lafer, диван в бензинов цвят на марката Tacchini и леки хромирани цилиндрични кресла Alcantara.

кухня

Кухнята в по-малкия апартамент е скрита от погледа, благодарение на черни Fenix врати, които служат за заден фон на трапезарията. Банята е облицована в тъмночервен мрамор с добавки от черно и хромирано желязо.

Спалнята на апартамента разполага със синя кадифена тапицерия и част от бяла ламперия в ъгъла, където са разположени шкаф, нощно шкафче и нощна лампа.

 

Снимки: Джорджо Посенти
Текст: Dezeen

0 Коментар

Login with