Фурните в кухнята – удобство и дизайн при едни от най-важните уреди

Фурните в кухнята – удобство и дизайн при едни от най-важните уреди

Основната функция на кухненското помещение е, разбира се, приготвянето на превъзходни ястия и наистина вкусни кулинарни деликатеси.


За постигането на впечатляващи гурме резултати се нуждаем от домакински уреди, които да бъдат наистина функционални. Никак няма да навреди, ако са и с красив дизайн – едва ли има домакиня, която да не държи кухненското ѝ помещение да бъде и естетически издържано. Ето защо в днешния текст решихме да ви поговорим малко повече за фурните в кухнята – немислимо е да разполагаме с удобна и функционална стая без такъв уред.

Говорейки за кухненските фурни, познаваме следните типове:

  • фурни за вграждане;
  • свободностоящи фурни;

В днешната статия ще обърнем внимание на спецификите и на двата вида уреди, за да можете да вземете своето информирано решение при обзавеждането.

Фурни за вграждане – лукс и модерност в кухненското помещение

Фурните за вграждане са изключително любим интериорен вариант на мнозина от клиентите – те изглеждат красиво, удобни са, а основен техен атрибут е способността да спестяват място. Никак не е за подценяване и фактът, че могат да се позиционират на различни места в кухнята. Един от най-предпочитаните варианти за вграждане на фурна е в колонен шкаф. Това е изключително удобна опция за клиентите, тъй като се спестява навеждането. Вариант е също над или под фурната да се позиционира и вградена микровълнова фурна, а все по-честа практика е да се добавя и кафе машина отстрани.

По отношение на фурните за вграждане, съществува опцията и те да бъдат позиционирани в долния кухненски ред. В плота над нея е удачен вариант да се инсталират и котлоните. Съвсем удобна опция е да се съобрази място и под фурната за съхранение на тави например.

Важно е да уточним, че е за предпочитане избирането на фурната и котлоните да стане преди проектирането на самата кухня, за да се вземат предвид спецификите на конкретните уреди. Например, ако сте се спрели на газови или индукционни котлони, е важно да се уточни мястото между тях и фурната с проектанта на вашата кухня. Ето защо екипът ни препоръчва изборът на уредите да се направи преди същностното създаване на кухненската мебел.

Свободностоящите фурни са класическа опция при обзавеждането

Свободностоящите фурни са класически вариант при обзавеждането на вашата кухня. Те са комбинирани с котлоните, а относно позиционирането им – то е свободно, като изискване е да има известно разстояние между нея и хладилника.

Съвременните фурни са оборудвани с множество опции, което ги прави изключително удобни и красиви

Разбира се, дизайнът на фурната би могъл да се съобрази както с дизайна на останалите уреди, така и с цялостната кухненска концепция. Така цялото помещение би могло да изглежда изключително хомогенно и издържано. Много от фурните са оборудвани с дигитално управление, както и с бутони. От гледна точка на дизайна, дръжките и бутоните биха могли да бъдат иноксови или в какъвто цвят предпочита клиентът. Много от фурните притежават и множество програми – такива с отложен старт, за готвене на пара, за приготвяне на печива.


Надяваме се в днешната статия да сме ви дали някои добри насоки и съвети относно фурните в кухнята – сигурни сме, че с готовност ще изберете най-правилния вариант за вашия дом.

#фурни #уреди

0 Коментар

Login with