Кухня с комин или колона – пред какви предизвикателства ни изправиха нашите проекти

Кухня с комин или колона – пред какви предизвикателства ни изправиха нашите проекти

Макар и предизвикателни, тези архитектурни особености биха могли да се превърнат в акцента на стаята.

Ако сте сред хората, притежаващи кухня с комин или колона, то предполагаме, че неведнъж сте поглеждали към помещението си, чудейки се как ли би изглеждал ремонтът и създаването на нова кухня за любимия дом. Тук сме днес, за да ви докажем, че в интериора няма невъзможни неща – екипът ни многократно се е изправял пред подобни казуси, но винаги е съумявал да създаде проект, умело справящ се с изникналите по пътя предизвикателства.

В днешната статия ще ви покажем нагледно някои от любимите ни проекти, сблъсквали ни с наличието на комин или колона в кухненското помещение. Макар и на пръв поглед трудна задача, екипът ни все пак успя да изгради индивидуални проекти за своите клиенти, изцяло съобразявайки се с особеностите на стаята.

Какво е специфичното при кухни с комин или колона?

Наличието на комин или колона в кухненското помещение налага обзавеждането да следва индивидуален проект, специално изработен за спецификите на конкретния случай. Често се налага съобразяване с размерите на комина, както и красивото и функционално интегриране на колоната в дизайна. Необходимо е да се вземат предвид редица особености с цел оптимизация на пространството – никак не бихме искали да се налага лишаването от шкафове за съхранение, заради несъобразеното с комина или колоната проектиране.

Истории в снимки – как преодоляхме комина и колоната в кухнята в някои от любимите ни дизайни

Наличието на криви комин и стени при тази кухня създаде истинско предизвикателство пред нашия екип. Трябваше умело да прикрием несъвършенствата, стремейки се да създадем кухня със съвършено прави ъгли. При такива ситуации съветваме предварително изравняване с помощта на гипсокартон, за да не се налагат промени, граничещи с компромиси, в последния момент.

Въпреки всичко, съумяхме да създадем съвършена кухня, помагайки си със специални отвори зад гърба й, за да не следваме кривите линии на комина.

При тази кухня пък бяхме изправени пред няколко предизвикателства: освен колоната в ъгъла, която трябваше умело да вплетем в цялостния дизайн, срещнахме още и външни тръби, и газов котел.

Смятаме, че крайният резултат категорично удовлетвори изискванията на клиента. Екипът ни също бе изключително доволен.

Неочаквано вдъхновение от изначалното препятствие

При тази кухня пък наличието на колона ни вдъхнови по един нестандартен начин – използвахме дълбочината й и, вместо да оставим празно пространство, решихме до нея да поставим етажерки с отварящи се чекмеджета за подправки. Повече за изработката и монтажа на тази кухня разказваме тук. Ето как един дефект умело би могъл да се превърне в акцент на цялото помещение!

Колоната пък в този случай силно ограничаваше откъм размери цялата кухня – ето защо предложихме на клиента да „рамкираме“ кухнята, използвайки колоната вдясно и „обзавеждайки“ я с рафтчета, пригодени за подредба и съхранение на колекцията от подправки.

При следващия си проект пък срещнахме отново комин – поредното предизвикателство, пред което на екипа ни му се наложи да се изправи.

„Облякохме“ комина с гърба на кухнята, за който избрахме красив дървесен декор. Тръбата пък на въздуховода умело „прибрахме“ в шкафовете като, по този начин, съумяхме естетически да я прикрием, без да попречваме на важната й функция.

Е, надяваме се да сме успели да ви убедим, че, ставайки дума за кухненски интериорни проекти, наистина няма невъзможни неща. Не гледайте на наличието на комин или колона в кухнята си като на проблем – доказахме, че дори препятствието често пъти е възможно да помогне в разкриването на красиви акценти. Кой проект по „скриване“ на комина или колоната ви допадна най-много

0 Коментар

Login with