Микровълновите фурни в кухнята – как да изберем най-добрия вариант за нашето помещение

Микровълновите фурни в кухнята – как да изберем най-добрия вариант за нашето помещение

В почти всеки дом бихме могли да открием микровълнова фурна – тези уреди са наистина удобни и способни да спестят значително количество време. На всички домакини е познато усещането за притискането от времето – има редица ситуации, в които следва да приготвим нещо за вечеря, а наред с това ни очакват още безброй домашни задължения и ангажименти.


Ето защо смятаме, че микровълновата фурна категорично има място в оборудването на всяка кухня. За да сме максимално полезни на своите клиенти и читатели, решихме днешната статия да посветим на микровълновите фурни. Ще ви запознаем с различните начини, по които бихте могли да инсталирате такъв уред в своята кухня, както и ще поговорим за различните модели по отношение на цвят, дизайн и функционалност.

Методи на позициониране на микровълновата фурна в кухнята

Подобно на фурните, така и микровълновите фурни биха могли да са както вградени, така и свободностоящи.

По отношение на микровълновите фурни за вграждане споменаваме, че вариантите опират до позициониране в колонен шкаф или в долния кухненски ред.

Доста често срещана комбинация е вграждането на микровълнова фурна в колонен шкаф заедно с фурната – уредите се разполагат един под друг, което значително улеснява всяка домакиня по отношение на достъпа и височината. Така се спестява излишното навеждане, а и винаги при нужда можем само с няколко движения да местим ястията от единия в другия уред.

Микровълновите фурни, вградени в колона, изглеждат наистина стилно и придават едно модерно звучене на цялостното помещение. Безспорно бихме казали, че напоследък са сред водещите тенденции по отношение на кухненския дизайн. Моделите за вграждане спестяват и място – те са по-плитки в сравнение със свободностоящите варианти, а и вграждането им ни лишава от необходимостта да ги разполагаме на кухненския плот например, което би отнело значителна част от работното пространство.

Разбира се, микровълнова фурна може да се вгради и в долния кухненски ред. Можете да ги разположите една до друга с фурната или пък да позиционирате микровълновата в друга точка от помещението. Този тип дизайн е също доста разпространен и предпочитан, като отново се характеризира с усещане за прибраност и подреденост.

Свободностоящите микровълнови фурни обикновено са по-обемни от моделите за вграждане. Разположението им зависи изцяло от собствения ви вкус и налично пространство. Най-често се разполагат на работния плот.

Разбира се, ако вашата кухня разполага с конзолна маса или остров, то на тях също бихте могли да поставите своята свободностояща микровълнова фурна.

Свободностояща микровълнова в ниша е сред хитовете в кухненското обзавеждане

Ако сте привърженици на свободностоящите уреди, но пък не желаете те да заемат допълнително място по работния плот или острова, то удачен вариант за вас се явява разполагането им в ниша в горния кухненски ред. Този метод изглежда интересно, разчупва цялостната кухненска концепция и ви дава възможност, при по-широка ниша, да разполагате и други дребни елементи и аксесоари до фурната.

Напомняме, че инсталирането на вградена микровълнова фурна или на такава в кухненска ниша, следва да бъде съобразено и дискутирано с вашия проектант – така дизайнерът ще съумее да съобрази пространството и необходимите размери.

Множество дизайни, цветове и функционалности съпътстват света на микровълновите фурни

Микровълновите фурни се предлагат в разнообразие от модели, цветове и типове функционалности. Така всяко семейство ще успее да се спре наистина на онзи вариант, който максимално ще се впише в цялостния кухненски дизайн. Добра опция е да съобразите в цветово отношение микровълновата фурна и стандартната фурна. Те биха могли да бъдат бели, черни, иноксови или в друг цвят, съобразно кухненската концепция.

Вариант е или да контрастират на кухненските шкафове, или хомогенно да се впишат в цветовото оформление на стаята. По отношение на управлението, микровълновите могат да бъдат с дигитално такова или с механични бутони. Много от моделите притежават и разнообразие от програми, предоставящи редица варианти на готвене – печене, варене, грил и др.


Сигурни сме, че днешната статия ви е дала не една и две идеи по отношение на разположението и моделите на микровълнови фурни. Обзаведете и своето кухненско помещение с такъв уред, за да се възползвате от множеството функции и удобства.

0 Коментар

Login with