Handwerk преобразява кухня в Харлем с умни решения за пространството

Handwerk преобразява кухня в Харлем с умни решения за пространството

Студиото за интериорен дизайн Handwerk преустройва кухня в апартамент в Ню Йорк с интересни допълнения като стена, на която да си закачиш чашите, престилката и други, като по този начин успява да запълни малкото пространство най-добре.

Handwerk Art and Design преработва кухнята в апартамента на Пето авеню в кухня стил галерия, за двойка, правеща документални филми, след като разбира как използват пространството.

малка кухня

Студиото преконфигурира вече съществуващата кухня като премахва част от стената, което им позволява да променят разположението на вратите към съседните стаи и помага за по-доброто раздвижване на въздуха към и около мястото за готвене.

„Започвайки от научаване на навиците им при готвене и нуждата от пространство, ние проектирахме набор от специализирани шкафове за цялата кухня, които поставиха всичко по специфичен и прецизен начин“, споделят от студиото, ръководено от Грегъри Бъгел и Фиона Санипели.

кухня

„Собствениците дойдоха при нас несигурни в избора си“, продължават от компанията. „Те искаха кухня, която да е фино настроена към тяхното пространство и начин на живот и бяха подозрителни към готовите решения за шкафове и как те ще изглеждат в малка кухня в Ню Йорк.“

Намираща се в апартамент от сграда, строена преди войната, в Харлем, кухнята е с големина 15 кв. м., така че малките дървени закачалки и ниши са направени така, че да се възползват от цялото налично пространство.

кухня

Новото оформление включва фурна и плот, на който човек може да се храни от едната страна, и хладилник и мивка от другата страна.

"Работейки итеративно, постигнахме дизайн, който позволява на клиентите да използват кухнята си по много по-ефективен начин, отколкото преди редизайна“, казват от Handwerk.

кухня

Фокусната точка на пространството е стената, на която се закачат различни предмети, направена от светло дърво. Отворите, изрязани в дървото, могат да се използват за закачане и съхраняване на предмети, без да се налага да има рафтове.

Отворените пространства за съхранение включват малки местенца над мивката и хладилник за кухненски инструменти и подправки, както и висок рафт за книги в единия ъгъл.

кухня

Бели врати затварят горните шкафове, а за шкафовете отдолу е използван наситено син цвят. По средата, плотът е направен с малки кръгли тюркоазени плочки.

Съчетанието на цветове и материали, балансирано спрямо другите бели повърхности и подът в светли тонове, прави кухнята пространствена, но уютна.

кухня

„Клиентите искаха нещо, което да освежи дома им и да бъде като фокусна точка, затова доста обстойно прегледахме всички цветове, преди накрая да изберем зелено, синьо, сиво и естествена дървесина“, споделят от студиото.

Текст: Dezeen
Снимки: Пери Е Хол

0 Коментар

Login with