Студио използва пастелни нюанси за тавански апартамент в Пекин

Студио използва пастелни нюанси за тавански апартамент в Пекин

HAO Design се възползват от скосения таван на този апартамент, за да го превърнат в светъл и просторен фамилен дом, като завършват интериора с избор на пастелни на цвят мебели.

всекидневна

Starburst House е разположена в района Haidian и принадлежи на млада двойка и сина им.

Апартаментът – който е голям 116 кв. м. - е купен напълно празен, като скосеният таван е единствената отличаваща се особеност.

Празното пространство е предоставено на базираното в Тайван студио HAO Design, за да бъде превърнато във фамилна къща, която да подхожда на „отворения, нефиксиран и гъвкав“ начин на живот на семейството.

Оставяйки останалата част от желанията си прости, собствениците имат само едно важно изискване – да има офис на първия етаж, тъй като съпругът е софтуерен инженер, работещ от вкъщи, а съпругата му архитектурен редактор.

От студиото решават да запазят асиметричния таван, което им позволява да вмъкнат мецанин, в който да се намира детската стая и втора баня.

„Вярваме, че конструкцията на тавана, въпреки трудностите, които създава, е всъщност най-красивото място в дома“, обясняват от студиото.

всекидневна

Достъпен чрез набор от няколко ниски бетонни стъпала, горният етаж включва интегрирани стелажи, които са наредени по цялата дължина на стената. Бюро от светло дърво също е поставено в един ъгъл, за да осигури на живущите малка работна площ.

всекидневна

На долния етаж има отворена всекидневна, в която са поставени сив диван, трапезарни столове в бебешко розово и ментово зелена висяща лампа.

В кухнята са приложени светли нюанси, а в нея може да се видят бледо сини шкафове и плот от бели плочки. Тук студиото инсталира набор от плъзгащи се врати, които могат да се отварят и затварят, прилагайки различни нива на усамотение.

детска стая за игра

Стената, която отделя кухнята от стаята за игра е облицована с панел с черна дъска, където детето да може да рисува или да пише съобщения.

Вътре в самата стая за игра има поредица от стенни възглавници под формата на планина, които отразяват формата на покрива на жилището. Светло оранжеви пердета с изрязани върху тях прозорци са поставени в единия край на стаята, за да създадат малко укрепление за игра.

На този долен етаж е включена и перфорирана входна врата и основната спалня.

спалня

баня

 

Снимки: Hey!Cheese
Текст: Dezeen

0 Коментара

Login with