Как черните шкафове променят пространството

Как черните шкафове променят пространството

Черното е цвят, който е винаги на мода и върви на всичко. В същото време може да бъде и много смущаващ, макар и често това да е преувеличение, базирано на погрешно схващане. Вземете черните шкафове в кухнята например. Въпреки че на теория те правят кухнята да изглежда по-малка, това все по-рядко се случва, защото модерните кухни са предимно част от свързани кухня, трапезария и дневна и тъмен цвят като черния всъщност помага визуално да бъдат очертани. Същото се отнася и за кухненския остров, който може да се използва като разделител на пространствата.

кухня

Контрастът между тъмни шкафове, гръб от светъл дървесен декор и бели плотове прави кухнята да изглежда по-просторна и допринася за усещането за уют. Изчистеният дизайн на нашата кухня Ирис би подхождал на всякъкъв вид помещение без значение дали в дома или в офиса.

Черните кухни имат и много потенциал да се откроят като създават контраст с останалата част от отворения план. На някои от снимките можете да видите дори черна дъска, която умно е добавена към дизайна.

кухня

Въпреки че изглежда много уютно и приканващо, тази красива кухня с черни стени и черен мраморен остров всъщност не е къща, а работно пространство. Интериорният дизайн на офиса е вдъхновен от идеите за гъвкавост, откритост и комфорт. Той безпроблемно съчетава серия от формални и неформални пространства в една много гостоприемна и същевременно професионална среда.

кухня

А ето как би изглеждала кухня с черни шкафове, ако имаше бели стени и бели плотове. Както можете да видите, декора е предимно минималистичен. Забелязахте ли как кухненското обзавеждане си отива с рамките на прозорците? Това е страхотен малък детайл, който акцентира върху сплотеността на апартамента като цяло.

черна кухня

Тази съвременна резиденция в Баруон Хедс, Австралия има изцяло черна кухня. Изглежда страхотно и по този начин позволява на кухнята да изпъкне и да се разграничи от останалата част от отворения план. Матовите повърхности и цялостния минимализъм на дизайна я прави много стилна и изтънчена.

кухня

Черният гръб добре подхожда на тази кухня, особено като се има предвид това специално оформление. Дори и кухнята да е част от голямо отворено пространство, тя има собствен отделен кът, който е ясно определен от използваните цветове. Черните шкафове са допълнени от плотове от бял мрамор и съответстващ гръб, както и от светлосиви настилки и бели стени и тавани. Този дизайн е създаден за резиденция в Ла Хая, Холандия.

кухня

Оказва се, че монохромните палитри са много подходящи за модерните и съвременни пространства. Това прави черните кухненски шкафове да изглеждат добре в този вид помещения. Вижте колко стилно изглежда този апартамент с плавното преминаване от кухнята към всекидневната, благодарение на съвпадащите сиви кухненски шкафове и елементи за стената.

кухня

Ако погледнете тази къща отвън, цялата ѝ бяла външност позволява почти безпроблемно да се слее със снежната среда. От вътрешната страна къщата е светла и просторна, но по различен начин. Черните кухненски шкафове и оцветените дървени повърхности превръщат това пространство във фокусна точка на отворената зона. Къщата се намира в Квебек, Канада.

кухня

Друг пример, показващ, че черните шкафове не са толкова страшни, а всъщност много елегантни е този стилен апартамент, намиращ се в Барселона, Испания. Шкафовете са в контраст с белите свежи стени и таван, а палитрата е завършена от черните повърхности на мраморния плот и гърбът на кухнята.

кухня

В случая на тази намираща се в Австрия къща, кухнята е част от голямо отворено пространство, но изглежда и се усеща като отделно такова. Това е така отчасти заради визуалния контраст между това пространство и всичко около него. Черните шкафове и съвпадащия минималистичен остров играят ключова роля в този сценарий.

кухня

Ако смятате, че само използването на черно за определена секция от интериорния дизайн ще доведе до контраст, който е прекалено суров, може би ще намерите вдъхновение в тази съвременна резиденция. Черното е основният цвят не само за кухнята, но и за цялата къща като цяло.

кухня

Тази къща, построена през 2017 г., се намира в Корнуол, Канада и предлага предимно ограничена и неутрална цветова палитра. Полираните бетонни подове, черните кухненски шкафове и белите тавани, комбинирани със стъклени прегради и прозорци високи от пода до тавана, се сливат в минималистичен, но хармоничен интериор.

 

Източник: Homedit, Kuhnia.BG

0 Коментар

Login with