Каква е ползата от кухненските острови

Каква е ползата от кухненските острови

Кухненските острови увеличават популярността си през последното десетилетие и то с основание. Ако пространството го позволява, островът може да бъде ефективен начин за добавяне на повече свободна повърхност и място за съхранение, докато се създава модерна фамилна стая, в която да прекарваме ежедневието си и да се забавляваме.

Но острова не е точно решение за всичко. Има доста фактори, и дори алтернативи, които трябва да се вземат под внимание при избирането на остров. Представяме ви малко по-детайлна информация, директно от професионалистите в индустрията.

Островът прави кухнята стаята за събиране

Ако поставите остров, бъдете готови кухнята да стане доста шумно място. „Островите имат навика да превръщат кухнята в място за събиране, особено ако има къде да седнете.“, споделя интериорната дизайнерка от Портланд Риса Бойер Леритз. „При семействата, островът може да се превърне в мястото, на което децата пишат домашните си, докато родителите готвят, а това помага семейството да е сплотено и да общува повече.“

Съвет на професионалист: "Запазете височината на плота в зоната за сядане в „стандартна височина“ – това ще направи кухнята да се усеща по-отворена", казва Бойер Леритз.

Направеният по ваш вкус остров ще отговори на специалните ви нужди

Ако правите острова си по поръчка, сега е момента да мислите за него като повече от място за съхранение и да го направите според собствените ви нужди. „Производството на персонализирани острови позволява пълен контрол върху оформлението, дизайна и функционалността на острова,“, споделя базираната в Сан Франциско дизайнерка Британи Хейнс от ABD Studio. „В един от проектите ни, островът беше специално направен да бъде малко по-нисък от мивката, за да позволи на по-ниския ни клиент да готви комфортно.“

кухненски остров

Малката кухня ще спечели с наличието на малък остров

„Дори и кухнята да е малка и да не може да побере голям остров с място за сядане, по-малък такъв ще ви свърши работа за приготвяне на продуктите и нареждането им по време на готвене или на парти,“ казва Бойер Леритз. „Той може да служи и като бюфет по време на парти.“

Според Хейнс, островът може да създаде допълнително място за прикриване на тръбите и някои уреди като: мивка, хладилно чекмедже, сушилня, съдомиялна, хладилник за вино или микровълнова печка. Просто си оставете място за движение около острова, когато готвите.

Помислете за захранването

Ако мислите да добавите място за подготовка, гледайте да си струва. Добавянето на захранване към специално направен за вас остров е „не само основно изискване, но и изключително удобно за ползване на миксери или блендери“, казва Бойер Леритз.

„Захранването може да бъде прост контакт в единия край на острова или пък да е поставен най-отгоре на самия плот“, споделя тя. 

„Ако искате да скриете микровълновата, една отворена кутийка с вградено захранване ще свърши чудесна работа. А за още по-завършен вид дори може да вградите микровълновата в самия остров“, казва Бойер Леритз. Дизайнерката освен това предлага и обмислянето на добавяне на мивка в зоната за подготовка. „Този тип мивки стоят добре в кухненския остров и осигуряват удобство при повторното измиване/подготовката.“

кухненски остров

 

Източник: Curbed

0 Коментар

Login with