Къща от дърво е проектирана с тераси и балкони в залива Чесапийк

Къща от дърво е проектирана с тераси и балкони в залива Чесапийк

Bates Masi Architects използва плъзгащи се врати, тераси и балкони, за да отвори към водата в залива тази къща, направена от дърво, намираща се в Анаполис, Мериленд.

Нюйоркската фирма е проектирала имота в залива Чесапийк в залива Актън, столицата на Мериленд, който е дом на Военноморската академия на САЩ и се счита за ветроходна столица на Америка.

Разположена до близкия док, резиденцията осигурява дом за семейство, което обича да плава с лодки.

Екстериорът е издържан във фиксирани панели от бразилски орех и облицовка от преработена сърцевина на бор, следвайки стила на няколко други покрити с дърво къщи, по които са работили от Bates Masi.

Плъзгащите се стъклени врати и двата броя различни завеси се отварят и затварят в най-различни комбинации, позволявайки на вътрешните и външни пространства да се смесят. Къщата е проектирана така, че да може да се адаптира към начина на живот на семейството и времето навън, като така удължава периода, който семейството прекарва на открито.

„Процесът на наслагване вдъхнови решението за настоящите предизвикателства в дизайна – суровата крайбрежна среда и проблема с личното уедининие, когато се живее в голяма близост до съседите, както и активното плаване в района“, казва Бейтс Маси.

Основните жилищни пространства са подредени по протежение на последния етаж на къщата от 518 кв. м., за да се възползват максимално от гледката. Терасите върху свободно носещите се греди и балконите минават през горното ниво, докато белите дърпащи се завеси се издуват и се носят на вятъра.

„Намиращи се по протежението на целия периметър, завесите могат да бъдат конфигурирани така, че да осигурят уединение на основния балкон, да блокират вятъра към външното огнище или да хвърлят сянка към масата за хранене навън“, казват от фирмата.

кухня

Декорът на Acton Cove е модерен, морска естетика, включваща бели стени и шкафове, както и мебели в кремави, бели и дървесни тонове.

Детайлите включват бели плотове и шкафове в светли дървесни тонове в кухнята и голям бял диван във всекидневната. Вградените места за съхранение са боядисани в бяло, за да се съчетаят с останалата част от дома.

кухня

На горния етаж има също и открита трапезария, обзаведена с маса и шест стола на датския модернист Ханс Дж. Вегнер. Има и кът за сядане с ратанови мебели и бели възглавници.

Втора всекидневна се намира на приземния етаж има изглед към външен басейн и към пристанището. Три спални със собствени бани също са разположени на това ниво и са подредени една до друга.

Acton House е завършена с пристройка, построена под ъгъл спрямо къщата и съдържа гараж и студио. Градина отделя структурата от основната резиденция.

В задната част има стъпаловидни ерозирани саксии от стомана, които са разположени между първият етаж и пътеката. Ландшафтният дизайн за къщата е създаден от базираният във Вирджиния дизайнер Грег Блейм.

 

Снимки: Майкъл Моран
Текст: Dezeen

0 Коментар

Login with