Къща в Торонто е обновена с дървено стълбище и иновативни спални

Къща в Торонто е обновена с дървено стълбище и иновативни спални

Двойка „плаващи“ спални с дървена облицовка и дървено стълбище се помещават във викториански дом в Торонто, реновиран от местната фирма StudioAC.

Beaconsfield Residence е имот, построен в края на 1880-те години в района Queen West and Little Portugal на Торонто.

Обновяването на StudioAC включва съхраняване на оставената в наследство фасада и цялостно ремонтиране на интериора. Студиото описва това като сливане на старото и новото, "поглед назад към миналото в безспорно съвременно усещане".

„Изцяло нова идея за интериора проработва за оползотворяване на пространствената логика, а съществуващите отвори за прозорци, наложени от оригиналната архитектура, са изходна точка“, споделят от студиото.

Архитектите планират новия план на тези 314 квадратни метра около централно пространство с двойна височина, където светлината нахлува отгоре.

Новото стълбище, с масивната си дървена балюстрада, пасва идеално с белите дъбови подове и облицовката на стената от брезов шперплат.

„Пространството с двойна височина използва вече съществуващите викториански фасади, за да привлече естествената светлина в центъра на плана, а то е съпроводено от стълбище и останали тухлени плетеници от една от камините, която вече не е в употреба“, казват от StudioAC.

кухня

На първия етаж студиото проектира двете нови спални като двойка дървени кутии. Тесен коридор осигурява достъп до тях, ограден с парапети от стъкло, които да добавят усещане за лекота.

„Спалните помещения са замислени като плаващи кутии, облицовани с дърво, които оформят двойно пространство“, споделят от студиото.

Долната част на дървената облицовка на спалните се явява таван за кухнята и хола на долния етаж.

От предната до задната част на къщата се простира изглед, където се намират кухнята и остъкленият офис.

Задната градина е достъпна чрез стъклена стена, която се сгъва до изцяло отворено положение и води към вътрешен двор, който се явява като удължение на трапезарията.

В сутерена има допълнителен хол, а на последния етаж има повече място за забавление, както и спалня за гости с тераса на покрива.

В допълнение към двете спални на горния етаж, първият етаж се състои от две бани, килер и тераса. Свободно стоящата вана в основната спалня със собствена баня има изглед към градината с прозорци от пода до тавана.

Допълнителна светлина влиза в двете спални благодарение на вътрешните прозорци. Дървените врати в пространството с двойна височина се отварят и затварят и осигуряват въздушен поток, светлина и визуална комуникация.

баня

Белият цвят е акцент навсякъде из къщата – включително боядисаните стени и шкафовете – и по-този начин допълва използването на дърво из цялата къща. Кухненският остров е покрит изцяло с черен мрамор, внасяйки усещане за контраст.

 

Снимки: Андрю Сноу
Текст: Dezeen

0 Коментара

Login with