Кухненски маси за малки пространства с характер

Кухненски маси за малки пространства с характер

Значи имате малка кухня. Макар това да не е идеално, не се притеснявайте много. Имаме щастието да живеем във време, в което има решение за всеки проблем, или доста различни проблеми, както е в този случай. Само защото кухнята е малка, не означава, че трябва да е непрактична. С правилното разпределение на елементите, правилните пропорции и правилния избор на функции, материали, покрития и цветове, може да увеличите функционалността на кухнята си и дори да имате място за малка маса, която да използвате за различни предназначения. А може би напоследък и вие сте търсили маса за кухнята си? Нека разгледаме няколко възможности.

Би било глупаво да се каже, че винаги има място за маса в кухнята. Понякога тя е прекалено малка за това, дори да не кажем в повечето време. Лошо нареждане на обзавеждането може да предотврати слагането на перманентна маса в малката ви кухня, но сгъваемата такава е перфектната алтернатива. Освен това може да я закрепите за някоя от стените, за да спестите още място. Всеки инч е от значение.

кухня

Масите с падащ плот са изключително практични за малки кухни и малки домове като цяло и имайте предвид, че не всички от тях са големи, когато се разширят. В крайна сметка, може да мислите за този стил маси, като начин да направите малката маса дори още по-малка.

кухня

Коктейлните маси в кръгла форма и високи крака са може би най-добрата опция за малки кухни. Те са малки и достатъчно гъвкави, за да се съберат в ъгъла или да изглеждат чудесно по средата на стаята, имайки такъв вид, който поддържа усещането, че кухнята е просторна.

кухня

Кухнята може да е много малка, но ако е част от етаж с отворен план, не изглежда чак толкова малка. Малка маса с два стола може да осигури безпроблемно преминаване между кухнята и всекидневната. Обмислете възможността за висока маса и бар столове, ако искате да акцентирате на гладките им линии, както и на вертикалното разпределение на пространството.

кухня

Малка ниска маса може да изглежда много сладко в кухнята. Точно като тази на снимката по-горе. Тези плюшени столове, облицовани с копчета са перфектни за нея. Всъщност тази маса има много прост и открит дизайн, което я прави страхотна да се опитате да си я направите сами. Може да опитате в близките дни.

кухня

Ако планирате да поставите кухненската си маса в средата на стаята, ще е най-добре да се възползвате максимално от това пространство. Обмислете възможността за вграден в ъгъла диван, даже дори такъв, в който да можете да прибирате всякакви неща. Кръгла висока маса ще е прекрасния избор, ако също добавите и 2 стола от двете ѝ страни.

кухня

Ъгъл с прозорец е идеалното пространство за уютен кухненски кът. Прозорецът не позволява поставянето на мебели там така или иначе. Може дори да съберете триъгълен перваз или рафт точно на ъгъла, за да го използвате като допълнителна масичка или повърхност, на която да поставите снимки, ваза с цветя или дори саксия.

кухня и трапезария

Много домове напоследък са с отворен план, където кухнята, трапезарията и салона споделят едно отворено пространство. В този контекст, кухненската маса, може да е трапезарна и обратното. Това обаче означава, че няма да има място за кухненски остров.

кухня

Ако искате да придадете на кухнята си уютно и комфортно усещане, маса и няколко стола или канапе за двама могат да ви помогнат да го постигнете. Не ви е нужна голяма кухня за това. Опитайте се да намерите правилната аранжировка и подредба на мебелите и оставете декора прост.

кухня

Друг начин за интегриране на маса в кухнята, без да я направите да изглежда малка или претрупана, е да добавите прозрачна стъклена маса. В този сценарий или масата ще се откроява или столовете до нея.

 

Източник: Homedit

#Малки кухни

0 Коментар

Login with