Кухненските абсорбатори – едни от най-необходимите уреди в помещението

Кухненските абсорбатори – едни от най-необходимите уреди в помещението

Какво е една кухня без абсорбатор, изцяло съобразен с големината на помещението и вкуса на семейството, което се е впуснало в своите интериорни приключения?


Бихме казали, че често абсорбаторът е пренебрегван компонент от кухненското обзавеждане. Понякога в бързината клиентите ни да проектират основната кухненска мебелировка и да изберат останалите готварски уреди, пропускат факта, че абсорбаторът е един от важните елементи. За щастие днес сме тук, за да напомним за него – в днешната статия ще си поговорим за видовете абсорбатори. Така вярваме, че ще съумеете да вземете наистина информирано решение за своята кухня.

Абсорбаторите са неизменна част от кухненския интериор – с тяхна помощ запазваме въздуха в помещението чист и свеж, лишен от готварските аромати. Познаваме няколко основни вида:

  • абсорбатори за пълно вграждане;
  • абсорбатори за частично вграждане;
  • свободностоящи с декоративна цел;

Следва да отбележим, че абсорбаторите и от трите вида предлагат достатъчно мощни варианти, съвсем подходящи дори и за доста големи кухни. Докато начинът на монтиране предопределя по-скоро естетичния вид и удобството на ползване, то техническите характеристики определят функционалността на уреда. Ето защо е важно да вземем предвид общата кубатура на стаята, както и собствените си домакински потребности, когато избираме подходящия абсорбатор за нас.

Моделите за пълно вграждане са наистина незабележими

Ако желаете да запазите хомогенен кухненски вид, без абсорбаторът издайнически да напомня за своето присъствие, то тогава най-подходящият вариант за вас са уредите за пълно вграждане.

Разположени над плота или над острова (според разположението на котлоните и фурната), тези уреди се характеризират с функционалност и ненатрапчивост. Те влизат изцяло в шкафа, което е особено важно при малките кухни, където пространството така или иначе е ограничено. По този начин осигуряваме пространство около и над абсорбатора в шкафа, без да го правим акцент в цялостния дизайн на кухнята. Лесен е и за управление – работи се с него посредством копчета или плъзгачи, разположени отдолу.

Съществуват и варианти на вграждане в самите шкафове под плота – този вид абсорбатори са от наистина висок клас и съумяват мигновено да уловят изпаренията.

Частичното вграждане на абсорбаторите придава акцент на кухнята

Ако пък желаете да придадете акцентност на кухненските си мебели, то удачен вариант е да заложите на абсорбатор за частично вграждане. При тези модели отново бихме могли да използваме пространството в шкафа отстрани и над уреда. Включват се като се издърпа видимата ивица – така лесно задействаме уреда. От този вид също се предлагат множество разновидности от гледна точка на мощността.

Управлението на степените им също става посредством копчета или плъзгачи, разположени отдолу или зад издърпващата се бленда.

Изглеждат изключително добре, когато говорим за проектиране на модерни кухни.

Свободностоящите абсорбатори с декоративна цел са златен стандарт за ретро кухните

Свободностоящите абсорбатори правят всяка кухня да изглежда много шик – определено бихме могли да кажем, че те изпълняват главната роля в дизайна. Споменавайки декоративната им цел, визираме множеството опции, от които всеки клиент би могъл да избира, по отношение на модела и външния вид на уреда. Така абсорбаторът лесно ще се впише в цялостния кухненски дизайн. Този вид уреди също предлагат различни модели по степени на мощност и режими на работа.

Чудесен вариант е да се съчетаят цветово с останалите кухненски уреди.

Разполагането на шкафове над тях пък ни помага да скрием тръбите на уреда. Ако все още не е направен отвор за въздуховод, е добре това да се консултира преди стартирането на проекта, за да се съобрази максимално добре с цялостните дизайн и коцепция на кухнята.


Сигурни сме, че сте удивени от множеството опции, които пазарът предлага по отношение на абсорбаторите. Не забравяйте, че непременно следва да обърнем внимание на този уред, ако искаме да се радваме на свеж и чист въздух в помещението си. А вие на какъв модел бихте се спрели за своята кухня?

#абсорбатори

0 Коментар

Login with