Модерна семейна къща с паркинг и повдигнат първи етаж

Модерна семейна къща с паркинг и повдигнат първи етаж

Caucaso House е частна резиденция, проектирана и построена в Мексико Сити от JJRR Architecture. Проектът е приключен през 2016 година и къщата се разполага на 750 кв.м. Локацията е елемента, диктуващ структурата на сградата. За да успеят да предложат на клиентите възможността да се насладят на красивата гледка в района, архитектите решават малко да повдигнат къщата на по-високо равнище.

къща на 2 етажа с градина

Точната височина, с която повдигат сградата е 1.3 метра над тротоара. Така се получава и сутерен, който започва 1 метър под тротоара. В него се помещават обслужващите зони, както и зона за паркиране.

входно стълбище

гледка към градина

Градината е малка и интимна, без големи дървета и храсти. Заградена е със зелена ограда, която е достатъчно ниско, за да не пречи на красивата панорама в далечината. Покритата тераса е прекрасно място, от където човек може да се наслади на свежестта и красотата ѝ.

тераса3

Закритата тераса се простира по дължината на всекидневната, позволявайки на дневната светлина да достигне до всички пространства, а освен това и предлага приятен изглед към задната градина. Терасата е отделена от другите помещения чрез стъклени плъзгащи се врати, които отваряйки се, могат да превърнат двете зони в една. По този начин преминаването от интериор в екстериор е почти несъществуващо.

На първия етаж има всекидневна, две спални и баните към тях, както и гардеробна. Всекидневната е с изглед на запад, докато спалните гледат на изток. Между всекидневната и трапезарията няма никакви физически бариери и двете заедно образуват помещение с отворен тип.

всекидневна

трапезария

Заедно всекидневната и трапезарията образуват гостоприемна и удобна стая, предлагаща лесен достъп до терасата, а декорът е сплотяващ и подканящ. Въпреки това, макар и да са близко свързани, двете имат отличителни характеристики, които им позволяват да съществуват като две отделни пространства.

кухня

На втория етаж се намира голямата спалня, както и друга отделна стая. Всяка от тях си има отделна тераса. В допълнение на тези стаи, на етажа има и баня и гардеробна. От тук гледката е дори по-красива и впечатляваща.

баня

 

Източник: Homedit

0 Коментар

Login with