Можем ли да залагаме на различни материали в кухнята? Ето любимите ни ПДЧ и МДФ комбинации!

Можем ли да залагаме на различни материали в кухнята? Ето любимите ни ПДЧ и МДФ комбинации!

Създаването на една кухня не винаги опира само и единствено до дизайна, вдъхновен от въображението и естетическите търсения на клиента. Често на екипа ни се налага да дава насоки и по отношение на материалите – знаем, че всеки желае красива кухня, но не пропускаме да напомним, че тя следва да бъде и наистина здрава и устойчива.


Днешния текст решихме да посветим на комбинациите, с които бихме могли да се заиграем в създаването на една кухня. Спираме вниманието си на ПДЧ и МДФ плоскостите – може би най-търсените и използвани в последно време материали за направата на кухни. Добрата новина е, че те биха могли да се комбинират по един наистина прекрасен и функционален начин. Едни от любимите ни проекти са създадени именно чрез симбиозата между двата материала. Иска ни се днес да ви ги покажем – току виж сте открили необходимите идеи и вдъхновение и за своята бъдеща кухня.

Харесваме комбинацията между долен ред от ПДЧ и горен кухненски ред от МДФ

Една от възможните комбинации между двата материала е залагането на ПДЧ за долния кухненски ред и МДФ за горния такъв. Вариант е и комбинирането между МДФ за долен ред с акрилно покритие, устойчиво на надрасквания и подходящо за ежедневна употреба, и пръскан МДФ за горния ред. Такова дизайнерско решение взехме за този проект.

Пръсканият МДФ е малко по-капризен откъм поддръжка, тъй като се надрасква по-лесно, но пък е идеален вариант за горния ред кухненски шкафове. Така кухнята съчетава и мекота, и красота, и безспорна здравина от гледна точка на конструкцията си.

При тази кухня комбинираме ПДЧ материал с дървесна структура и пръскан МДФ в нежен бял цвят. Определено считаме, че мекотата на светлия дървесен цвят съвсем умело се съчетава с сияйността на белите кухненски оттенъци.

В направата на следващия ни проект отново заложихме на комбинация между ПДЧ и МДФ. Боядисахме материала в бяло, което накара сякаш цялата кухня да изпъкне и направи помещението да изглежда изключително светло и просторно.

Разбира се, напълно възможно е и да подходим иначе в дизайна на кухнята – наистина впечатляващо изглежда проект, ориентиран към боядисан МДФ с кадифен финиш за долния кухненски ред, а горният да бъде изграден от ПДЧ. За следващата кухня избрахме ПДЧ с дървесен декор, доближаващ се максимално до текстурата на работния плот – така съумяхме да постигнем съчетание и баланс в дизайна.

МДФ материалът се съчетава прекрасно и с естествен дъбов фурнир, снабдяващ кухнята с едно наистина уютно и комфортно излъчване

Дъбовият фурнир е материал, който безспорно се радва на голямо клиентско внимание. Съвсем разбираемо е – кухните, в които той взима дейно участие, се славят като уютни, комфортни и привличащи вниманието.

При тази кухня залагаме на силно изразен естествен дъбов фурнир, придаващ на цялото помещение усещане за изисканост и лукс. Съчетахме го с МДФ с алуминиево покритие с меден оттенък – считаме, че съумяхме да създадем прекрасен танц между топлината на дървесния нюанс и хладния, но луксозен вид на медните отблясъци.

В този проект също избрахме МДФ с дъбов фурнир и тъмен байц за долния кухненски ред в съчетание с МДФ с кадифено покритие в бяло за елементи от горния ред. Същинска наслада за окото, нали?


Надяваме се да сме съумели да хвърлим малко светлина върху въпроса за комбинацията на материалите по отношение на изграждане на кухненските корпуси. Възможностите са наистина много – от вас се изисква само вдъхновение и решителност, за да приведете дизайна от съзнанието си в реалността.

#МДФ #пдч

0 Коментар

Login with