NCDA проектира интересна таванска спалня за малка къща в Хонконг

NCDA проектира интересна таванска спалня за малка къща в Хонконг

Фирмата NCDA от Хонконг ремонтира малка къща на дърво и проектира уютната ѝ спалня на ниво над основното пространство.

В началото Mini Treehouse Residence следва по-конвенционално оформление, в което всички помещения са подредени на един и същи етаж.

всекидневна

За да постигнат най-доброто с наличните 34 кв.м. от NCDA премахват вътрешната стена и преместват спалнята на ново по-високо ниво, възползвайки се от високия 3 метра таван на къщата.

всекидневна и кухня

Новото оформление означава, че има достатъчно пространство и високият 1,70 м собственик ще може да влиза във високата 1.83м двуредна кухня, която е сложена до всекидневна и трапезария с отворен план.

Студиото използва нова палитра за къщата, боядисвайки стените в тъмно синьо, за да контрастират на зеленината около къщата.

всекидневна и спалня

Гледката се вижда през плъзгащите се врати на сградата, които се отварят към малка дървена тераса. Стъкленият балкон осигурява безпрепятствен изглед към близката гора.

NCDA добавя текстурирани теракотени плочки към фасадата на къщата, за да придаде усещане като "допир на естествената топлина".

спалня

Новото ниво за мецанина е отделено с дървена преграда, с интересна издълбана шарка на триъгълници и се достига със стълба, която води до обширно пространство за спане, с размер 4 кв.м. Платформата предлага достатъчно място на обитателите на жилището да седят в леглото и да четат.

Конструирана да изглежда сякаш е издигната в пространството, таванската спалня има прозорец, гледащ точно към заобикалящата гора, придавайки на собствениците усещането, че спят сред дърветата.

NCDA работи в няколко области на дизайна, включително архитектура, дизайн и обзавеждане. Често проектират и мебели по поръчка за проектите си.

всекидневна и трапезария

 

Снимки: Денис Ло
Текст: Ема Тъкър @ Dezeen

0 Коментар

Login with