Нежни цветове са използвани за мострен апартамент в нова сграда

Нежни цветове са използвани за мострен апартамент в нова сграда

Американският дизайнер Алекс П Уайт създава модел на апартамент за етаж от сграда от висок клас в Манхатън, която разполага с открити бетонни тавани, измазани в сиво стени и декор с цвят на ванилия.

Апартаментът се намира на 196 Orchard в скоро завършена жилищна сграда в Lower East Side квартала на Ню Йорк. Сградата разполага с 89 апартамента – от студиа до 4-стайни апартаменти. Цените варират от 985 хиляди до почти 6 милиона долара.

кухня

Алекс П Уайт, интериорен дизайнер, който ръководи едноименното нюйоркско студио, поема задачата да създаде модел на апартамент, който да се хареса на потенциалните купувачи. За едностаен апартамент с големина 64 кв.м., Уайт използва покрития и декор в неутрални тонове, за да създаде спокойна и елегантна атмосфера.

всекидневна

„За мен запомнящото се преживяване от страхотен интериор винаги е свързано с създаване на настроението и получаването на правилен микс“, обяснява дизайнерът.

Една стъпка дели кухнята с отворен план и всекидневната от входа на апартамента. Остъклена врата води към голяма тераса включваща позлатени бронзови тухли, големи саксии във въгленов цвят и маса и пейки за сядане, направени от бетон.

Вътре в апартамента бетонните тавани са оставени незавършени, придавайки сурова естетика на пространството. Към ефекта се добавят и гипсови стени със светлосиво покритие, което имитира бетон.

„Реших покритието на тавана да бъде продължено и на стените, събирайки всички стаи в една и съща текстура“, казва Уайт. „Това прави помещенията да изглеждат уютни, но и епични в същото време, докато цветовата палитра наистина акцентира на гледката към терасата.

кухня

Кухнята - проектирана да слее стил и функционалност - разполага с кварцови плотове, лакирани шкафове от орехова дървесина и уреди Miele. Зад печката дизайнерът интегрира тъмен гръб от Nero Marquina мрамор.

Към бара са добавени дървени столове на Coil + Drift. Други части от внимателно подбрания декор включват чайник от неръждаема стомана от Aldo Rossi и керамична ваза от Ettore Sottsass.

спалня

Кухнята гледа към тясна всекидневна, направена като микс от форми и текстури. Едната стена е заета от вграден диван, обвит в белгийски ленени покривки и холна маса от травертин - и двете проектирани от Уайт. Над дивана е разположена серия от пана за стена от слонова кост от художничката от Лос Анджелис Мери Литъл.

„Избрах подхода с „необзаведен апартамент“ за проекта – спирайки се вместо това на направени по поръчка вградени мебели, които се разширяват и отговарят на архитектурата, като същевременно осигуряват повечето от функциите за пространство без визуални натрупвания“, казва дизайнерът.

Противоположната стена е заета от големи орехови рафтове, проектирани от Уайт. Стол от Wiggle линията на Франк Гери добавя скулптурен щрих към пространството.

баня

„Добре подбраните предмети на изкуството и дизайна трябва да бъдат повече от просто декор - те трябва да добавят история", казва Уайт. „Използвах няколко емблематични винтидж парчета, смесени със съвременни предмети, които сметнах, че имат значителен диалог с близкото минало."

В спалнята дизайнерът създава легло-платформа с табло, което се издига до тавана. Тънък черен шкаф от бруклинския дизайнер Стивън Буковски контрастира на светлите тонове, които доминират в пространството.

Банята се отличава с мраморни подове и ламперия, кварцови плотове и лакиран шкаф под мивката. За душа е използван млечнобял турски мрамор. Шкафове с вътрешно осветление осигуряват място за съхранение.

В целия апартамент тънките LED ленти са интегрирани в таваните. Други осветителни тела включват нощни лампи от Richard Sapper и настолна лампа Bloom от Tim Rundle for Resident.

 

Снимки: Колин Милър, Лорън Коулман и Еван Джоузеф
Текст: Dezeen

0 Коментар

Login with