Островите в кухнята – оазис насред изящния интериор

Островите в кухнята – оазис насред изящния интериор

Ако има кухненски елемент, който екипът ни проектира с особено въодушевление и нетърпение, то това несъмнено е островът.


Големите кухненски помещения са изключително подходящи за включването на остров в цялостния дизайн. Единственото условие е стаята да е достатъчно широка – златното правило е да има поне 90см отстояние между острова и кухненските корпуси. Ако вашият дом отговаря на това изискване, то днес сте попаднали на правилното място – горещо препоръчваме да обмислите включването на такъв допълнителен елемент в дизайна на своята кухня.

Обичаме островите, защото:

  • биха могли да ни послужат като допълнителен работен плот;
  • можем да ги използваме като кът за хранене;
  • е възможно да бъдат проектирани така, че да осигурят допълнително място за съхранение или декорация;

Заповядайте с нас на една интериорна разходка – ще споделим няколко вдъхновяващи идеи, които мигом ще ви подтикнат към нови дизайнерски хоризонти.

Кухненски острови с шкафове, рафтове или витрини са прекрасна опция за съхранение

Ако сте от хората, които притежават повече вещи и кухненски принадлежности, то прекрасен вариант за вас би бил остров, оборудван с рафтове или шкафове. За онези от вас, които се стремят към максимално изчистените визии, опцията с шкафове е чудесна, тъй като прибраните вещи няма да се виждат – по този начин съумявате да запазите хомогенност в дизайна. Ако пък сте почитатели на по-разчупените проекти, прекрасна опция е да заложите на рафтове или ниши в самия остров – така на показ пък бихте могли да представите любими свои аксесоари, сувенири или готварски книги.

Витрините в острова са един наистина очарователен и красив вариант на дизайн – зад стъклото с гордост бихте могли да подредите впечатляващата си винена колекция например. Съществуват и опции за вграждане и на осветление във витрината – така придобивате още повече разкош и изящество в своята кухня.

Островът би могъл да послужи като своеобразен кът за хранене

Всеки кухненски остров би могъл да бъде проектиран така, че да се използва както за допълнителен работен плот, така и за кът за хранене. Добавянето на столове към един такъв дизайн категорично превръща острова в трапезарна маса.

Свободното пространство от едната страна на острова можете да използвате за включването на бар столове, докато, от другата, залагате на шкафове за допълнително съхранение. Така вашият остров ще изпълнява две функции – и като място за прибиране на вещи, и като барплот за консумация на храни и напитки.

От гледна точка на плота, той би могъл да е същият като този на основните кухненски корпуси или пък да е различен тип – всичко опира до собствените ви вкусове и желания краен дизайнерски вид на помещението.

Бихте могли и да заложите на съвършено различен дизайн за своя остров, както и да го изградите от други материали. Този похват пък печели разчупеност и придава особен творчески почерк на кухнята.

Съвместен проект с арх. Темелков за къща в Германия. Островът е комбинация между масивен дъб и плот от камък.

Наличието на остров в голямо кухненско помещение спомага за оптималното разпределение на пространството – от една страна, разполагате с достатъчно ширина за свободно движение, а, от друга – използвате максимално площта на стаята. Така ще се снабдите с необходимото място за съхранение на всичките си вещи, както и с допълнителна работна станция.

Островите на колелца са сред последните кухненски тенденции в обзавеждането

Ако сте почитатели на честата промяна на интериора у дома, то имаме страхотна новина за вас. Островите на колелца са наистина практичен избор – с лекота бихте могли да ги местите и позиционирате на желаните от вас места.

Съвсем скоро в онлайн магазина на Kuhnia.bg ще имате възможност да се сдобиете с този модел остров – компактен, лесно придвижим, с обособено място за подправки и кухненски кърпи. Чекмеджетата ви дават възможност за съхранение на приборите за хранене, а рафтовете са чудесен вариант за подредба на бутилки или други кухненски аксесоари.

За клиентите ни с повече вещи сме съобразили и модел с повече шкафове – наясно сме, че красивата и стилна кухня е подредената такава.


Надяваме се нашите интериорни идеи, свързани с островите в кухнята, да са ви допаднали и да сме успели да ви вдъхновим за предстоящи интериорни приключения.

 

0 Коментар

Login with