Плочките в кухнята – още един начин да внесем настроение и лукс

Плочките в кухнята – още един начин да внесем настроение и лукс

Пристигаме днес с поредната порция интериорни идеи – наясно сме колко вдъхновяващо биха могли да действат празниците и почивните дни около тях. Току виж някои от вас, нашите клиенти и приятели, пожелаят именно в предстоящите седмици да се заемат с планирането на своята бъдеща кухня!


Вероятно асоциирате кухненското обзавеждане с полагането на плочки – един от вариантите за кухненския гръб се характеризира именно с тях. Днешният текст посвещаваме на някои идеи, свързани с избора на най-подходящите плочки за кухнята – онези, които чудесно ще се съчетаят с останалия интериор и личния ви вкус.

Защо да спрем избора си именно на плочки?

Плочките са един от стандартите в кухнята. Изключително много клиенти спират избора си именно на тях, що се отнася до изграждането на кухненския гръб. Няма как да не споменем множеството положителни страни на този материал:

  • плочките биха могли да внесат изцяло ново усещане и настроение в цялостния кухненски дизайн;
  • избирате измежду богат асортимент от цветове, размери и форми;

Гореспоменатите плюсове са само част от причините, поради които плочките и до днес запазват едно от челните места по отношение на потребителските предпочитания. Внесете настроение, характер и акцент в дизайна на помещението си, подбирайки точните варианти – разноцветни, едноцветни плочки, такива с различни размери и форми. Определено бихте могли да дадете воля на въображението си.

Единственият недостатък, който си струва да споменем, е наличието на фуги, говорейки за плочки – те задържат нечистотии, което предполага по-честото им почистване. От друга страна обаче, бихме могли максимално да ограничим наличието на фугите, избирайки по-големи плочки.

Какви интериорни решения и разновидности срещаме, говорейки за плочки?

Добрата новина е, че на пазара се предлага наистина богато разнообразие от плочки – за всеки вкус и идентичен стил биха могли да се намерят наистина подходящи варианти.

Разноцветните квадратни плочки предизвикаха същински бум в интериорните тенденции през последните години. Подходящи са за едноцветни кухни, към които бихме искали да придадем акцент и характер. От гледна точка на стиловете, тези разноцветни красоти се съчетават съвсем успешно както с модерни варианти на кухненско обзавеждане, така и с ретро стилистика.

Определено представляват разкошен вариант за внасяне на цвят, спомагайки на помещението да изглежда наистина приветливо и уютно.

Едноцветните варианти в различни размери – квадратни, правоъгълни, шестоъгълни или такива с неправилна форма, са също една от най-предпочитаните разновидности, говорейки за кухненския интериор.

Подходящи са както за едноцветни, така и за двуцветни кухненски корпуси, а истинска възхита предизвикват, когато са съчетани с контрастен термоплот или работен плот от дъбов масив. Нестандартните размери съвсем успешно разчупват стила на цялата кухня, правещи ги подходящи отново за различни интериорни дизайни.

Мозайката е също един от водещите кухненски стандарти при обзавеждането. Запазена марка на ретро кухните, мозайката намира свой дом и при все повече модерни решения в интериора.

Съществува вариант, в който бихте могли да спрете избора си върху една голяма плочка – предимството на това интериорно решение е, че ще си спестите наличието на фуги, които допълнително да затрудняват почистването. Една цяла плочка за гръб на кухнята изглежда наистина стилно – вариант е да я съчетаете в стилово отношение и с работния плот на кухнята.

Препоръката на Kuhnia.bg – как да пристъпим към монтажа на плочки?

Нашият екип категорично препоръчва първо да се осъществи монтажа на самата кухня, а след това да се премине към полагането на плочките. Така, при наличието на термоплот в дизайна, си спестяваме необходимостта от поставяне на водобранна лайстна. Постигаме изчистена и стилна визия – такава, за която винаги сме си мечтали.


Надяваме се да сме подтикнали въображението ви в правилната дизайнерска насоченост – какви плочки бихте избрали вие за собствената си кухня у дома?

#плочки

0 Коментар

Login with