Реновиран апартамент предлага поглед към идеи за малка кухня

Реновиран апартамент предлага поглед към идеи за малка кухня

Бразилският архитект Леандро Гарсия реновира апартамент в Бразилия за журналист, добавяйки стая за забавление въпреки малкото пространство.

Апартаментът се намира в квартал на Сао Франциско, в историческия център на Куритиба, столицата на щата Парана̀. Ремонтирането на апартамента с големина 35 кв.м. се случва във втората половина на 2018.

Младият журналист възложил поръчката на Леандро Гарсия иска архитектът да преустрои пространството така, че да живеят спокойно и да могат да посрещат гости. Фокусът пада върху увеличаването на пространството, където да се събират гостите, отколкото върху спалнята.

„Началната точка на проекта бе да увеличим и да направим най-доброто с пространството за социални дейности, приобщавайки терасата към всекидневната“, споделя Гарсия в описанието на проекта.

Планът на апартамента е грубо разделен на две части. Едната част е използвана за забавления и релакс, а в другата са спалнята, банята и кухнята.

Влизането в апартамента води гостите направо във всекидневната, която се отваря към терасата чрез стъклена плъзгаща се врата.

Стената от ляво е направена като непрекъсната дървена повърхност с отвори в нея. Един от отворите няма врата и води към кухнята, докато другите осигуряват достъп до банята и спалнята.

„Кухнята изглежда като ниша в панела, изцяло облицована с бели мозаечни плочки.“, казва Гарсия.

малка кухня

Срещу тази стена се намира голяма библиотека от пода до тавана, която обединява спестяващи място функции като вградено място за сядане към трапезарната маса, както и кушетка, на която гостите, оставащи през нощта, могат да спят.

„В резултат на това, две големи паралелни равнини подсилват перспективата и чувството за дълбочина“, казва Гарсия. „Използването на леки материали, прилагани в големи плоскости, помага да се даде амплитуда на апартамента и осигурява естествена светлина в пространството.“

Винтидж обзавеждането допълва изцяло добре изградените стени с вградени шкафове, които организират пространството. Те включват маса за кафе от 1950 година на Джузепе Скапинели, два антични метални стола и маса , направена от стара шивашка машина.

Минавайки през прага към семейната част, виждаме коридор, който разделя спалнята от банята. Архитектите добавят доста пространства за съхранение тук, добавяйки в коридора два шкафа, зад които се крият сушилня и други домакински уреди.

спалня

Последователна палитра от бели материали и дървени облицовки е била използвана при обновяването, което Гарсия описва като "неутрална и вечна база". Цветни акценти са внесени с мебели и текстил, включително приглушена розова кушетка.

тераса

За проекта:
Автор: Леандро Гарсия
Екип по проекта: Габриела Аларкон и Илейн Фусън
Снимки: Фран Паренте
Текст: Джеймс Брилиън @ Dezeen

0 Коментара

Login with