Резиденция е изградена върху колони до плаж в Мейн

Резиденция е изградена върху колони до плаж в Мейн

Американската фирма Caleb Johnson Studio повдига на дървени кокили този облицован в кедър дом на крайбрежието на Мейн, така че „пейзажът да може да минава под къщата“.

Наречен In the Dunes, проектът е разработен за двойка от Ню Йорк, които скоро ще се пенсионират. Разположен в град Уелс в южната част на щата Мейн, домът е разположен на плажа, с изглед към Атлантическия океан.

Къщата е разположена между голяма резиденция, построена в стил Шингъл и едностайна вила на плажа, като е проектирана, така че да запази облика на квартала.

„Домът беше вдъхновен от местните крайбрежни структури, които могат да бъдат открити на брега на Мейн“, споделят от студиото в описанието на проекта. „Сградата е опростена до чисти геометрични форми и след това е манипулирана и модернизирана, за да се възползва от морските и блатните гледки.“

Резиденцията се състои от две заострени форми с различна височина, които са свързани с централно стълбище с плосък покрив. В отговор на потенциалните крайбрежни наводнения, къщата се разполага на върха на дървени колони и бетонна основа. Откритата площ на нивото на партера служи за навес.

„Поради местоположението в близост до дюните, сградата е издигната от земята, а на ландшафта е позволено да тече под къщата“, казват от студиото, което е основано в Портланд, Мейн.

кухня

Външните стени са облечени в кедър, а покривът е покрит с метал. И двата материала са предназначени да устояват на времето за продължителен период. Прозорците са оформени с тъмен метал, който контрастира с облицовката, която е в светли тонове.

На приземния етаж на дома има обществени зони и спалня. В кухнята е разположена прибираща се стъклена врата, която отворена позволява да пренесете заниманията си отвътре навън.

Полузатвореният двор се слива с открита дървена тераса, а стълбите се спускат до плажа. На втория етаж има две спални и два офиса.

Домът е създаден, за да осигури "разнообразие от различни преживявания, които позволяват на собствениците изцяло да използват обекта и сградата - отвътре и отвън".

спалня

Екипът използва земни материали и неутрална цветова палитра в цялото жилище. Покритията включват бели дъбови шкафове и подови настилки, мраморни плотове, сини и кремави плочки за баня. За стълбищните площадки е използван черен гранит.

Резиденцията има редица устойчиви характеристики, включително LED осветление, високоефективна изолация и слънчеви панели на покрива.

баня

За проекта:
Архитект: Caleb Johnson Studio
Строител: Chase Construction
Дърводелска работа: The Webhannet Company
Консултиране за енергията и слънчевите панели: Revision Energy
Ландскейп дизайнер: Richardson & Associates
Ландскейп инсталация: Salmon Falls
Осветление: Greg Day Lighting

Изображения: Трент Бел
Текст: Dezeen

0 Коментара

Login with