Sanwa представя новите си малки кухни за микро къщи

Sanwa представя новите си малки кухни за микро къщи

Японската компания Sanwa представи нова колекция кухни, пригодени за малки домове, представяйки шкафове в резониращи цитрусови нюанси и кухня, скрита в бюрото.

Sanwa представи осем нови продукта на EuroCucina 2018, посветеното на кухните изложение на панаира Salone del Mobile в Милано.

Всички са предназначени да осигурят място за готвене и измиване в малки пространства, което ги прави идеални за хора, които живеят в малки жилища.

Ceragino кухня
Новият вид на вече съществуващата Ceragino кухня с оксидирано метално покритие.

Освен това колекцията включва кухня на колела, една с ръждиви на цвят повърхности и такава, която трябва да се окачи на стената.

Според Sanwa, гамата е предназначена, за да „създава чудеса, дори и в малки жилища“.

„Новата колекция съчетава усъвършенстван съвременен и минималистичен дизайн, типичен за японските традиции, проучени от дизайнерите“, споделят от компанията.

„Избраните решения подчертават важните изследвания, осъществени от компанията Sanwa, за да съчетаят уникален стил с последните тенденции в обзавеждането на съвременните модули за живеене.“

кухня
Високият шкаф кухня, наречен AM 01 и суздаден от Алесандро Мендини

Три от новите кухни са създадени от италиански архитекти и дизайнери.

Първата, от Алесандро Мендини, е висок шкаф наречен AM 01, включващ оранжеви, жълти и зелени ивици върху лакирания екстериор. Вътре има горно и долно пространство за прибиране на вещи, работен плот, мивка и котлони.

кухня на колела
Създадената от Bestetti Associati кухня на колела.

Дизайнът на Bestetti Associati, наречен QB 01, е проектиран да се движи свободно. Устройството е заобиколено от стоманена рамка на колела, и има много възможности за пестена на пространство.

„Дървена дъска покрива прибиращата се мивка, а в кухнята може да се постави преносим нагревателен плот. Има и малък компактен хладилник и чекмедже за прибори за хранене“, казват от Sanwa.

кухня
Кухнята на Елиса Осино, наречена EO 01. 

Кухнята на Елиса Осино, наречена EO 01, е проектирана така, че да отговаря за "тавански и работни помещения, кабинети, малки интериори и неформални ситуации".

Състои се от монохромен блок, който прикрива функциите ѝ, когато се гледа отпред. Освен това разполага с интегрирани купи за съхранение и магнитни табла, на които потребителите могат да закрепят бележки и рецепти.


AC 01, проектирана от Yuto Rie, функционира като бюро, когато е затворена. 

Един от най-важните дизайни от серията е AC 01, проектирана от придобиващия популярност дизайнер Юто Рие. Изработена от бамбук, може да се ползва като бюро, когато е затворена. Но благодарение на вградения електрически мотор, се отваря, за да се превърне в кухня с натискането на един бутон.

Sanwa предполага, че тази кухня би била подходяща за хора с физически увреждания.

кухня
SC-01 е стоманена кухня, която може да бъде окачена на стената.

Също нов модел е кухнята SC-01, която е направена от стомана и може да се закачи на стената.

Серията от 2018 се допълва още от две компактни версии на вече съществуващи кухни на Sanwa – направената с шарка на дърво Pattina и направената от неръждаемата стомана Grad45 – и нова версия на кухнята Ceragino с оксидирано метално покритие.

кухня
Направената от неръждаемата стомана Grad45

кухня

кухня

кухня

Текст и снимки: Dezeen

#Малки кухни

0 Коментар

Login with