Сини шкафове и месингови акценти за къща в източен Лондон

Сини шкафове и месингови акценти за къща в източен Лондон

Австралийското студио Biasol реформира тази къща в Лондон със сини покрития и мебели, за да осветли предишния по-тъмен интериор.

кухня

Butterfly House – както е наречена къщата заради V-образната си форма и покрив, приличащ на крила – се намира в източен Лондон, в близост до галерии и бутици.

Бивайки с големина 90 кв. метра, интериора на къщата преди това е бил мрежа от малки, тесни стаи, които не са имали достъп до естествена светлина.

кухня

Сега има няколко светли, изпълнени с цвят стаи, реформирани от базираното в Мелбърн студио Biasol, които са наети от младата двойка, притежател на къщата, за да „внесат нов живот“ на това пространство, в което искат да започнат да градят семейството си.

„Слънчевата светлина е трансформативна. Тя има способността да промени усещането за пространството, както и начина, по който живеем, усещаме и се отнасяме един с друг.“, казва Жан-Пиер Биасол, директор на студиото.

„Внесохме австралийския ни афинитет към естествената светлина и отвореното пространство в тази къща, и запазихме класическите английски детайли и сантименталност.“

За начало на преустройството е разрушено съществуващото разделение между стаите на първия етаж, за да се създаде отворено пространство, където да бъдат всекидневната и трапезарията. Там е поставена небесно синя кухня с ниско разположени шкафове, предназначени да вдигнат зрителната линия и да се гарантира, че светлината не е блокирана от съседните прозорци.

спалня

Централния кухненски остров, покрит с черен мрамор е решен с тънки месингови крака, за да изглежда, че стои свободно, като архитектите се надяват, че това ще направи кухнята да изглежда като продължение на всекидневната в съседство.

В центъра на стаята е поставен син диван, като към него е добавена илюстрация в синьо на британската художничка Трейси Емин, а за да има контраст са добавени бледо розови столове за трапезарията.

Докато оригиналните детайли като дървения дъсчен под и богато украсената камина са запазени, обграждащите повърхности са покрити с пресен слой бяла боя, за да се продължи осветяването на пространството.

баня

Синьото отново се появява в банята на горния етаж, която също има морско сини шкафове, и е осветена от ново поставени високи прозорци. На горната половина на стените са поставени сиви мраморни плочки във форма рибешка опашка, като фина визуална препратка към „класическия английски характер“ на дома.

 

Снимки: Ричард Ууд
Текст: Dezeen

0 Коментар

Login with