Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част III

Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част III

Кухнята е мястото, на което прекарваме най-дълго време. Затова всички искаме тя да е стилна, елегантна, но и най-вече удобна. А ние продължаваме с последната част от страхотните кухни, които искаме да ви покажем. 

Преобразен Викториански стил

Оригиналната структура може да е била викторианска, но реновираната версия е много далече от това. Блестейки навсякъде в бяло, тази кухня е предимно минималистична и се слива добре с всекидневната с отворен план. Акцентът пада върху дървени столове към плота и стилна черна стълба, с която да достигате най-високите бели шкафове. В този дизайн определено е доказано, че бялото е най-добрият избор за проста и лесна за използване кухня.

Острова владее пространството

Естествено е островът да е фокусна точка за повечето кухни, но тази кухня определено довежда нещата до следващото ниво. Кухнята Boffi разполага с остров, който събира в себе си всички визуални елементи в кухнята, тъй като шкафовете са елегантно вградени в стената. Мивката и плота за готвене, както и откритите рафтове и дървеният плот за подготовка на храните и хранене, са отпред и се водят център на помещението. Наистина е готин и неочакван дизайн.

Футуристично

Излизайки от модерният свят и навлизайки във футуристичните страхотни кухни, този модел определено е далече от обикновеното. Съставен е от ъглови компоненти в черно, които на фона на останалата част в бяло добавят драматичен елемент. Осветлението под тях служи да подчертае интересно оформените шкафове и другите елементи на кухнята. Правоъгълната добавка към задната стена включва всички уреди за готвене и хладилника.

Великолепно зелено

Цветна и усещайки се изключително зелена, тази кухня е с изчистени линии и е много функционална. Пространството в апартамента е ограничено и големият правоъгълен остров има повече от достатъчно работна повърхност, която може да се използва и като трапезарна маса с добавените отстрани бар столове. Сините шкафове и горният акцент се комбинират с естествено дърво и свежи зелени плочки, оформящи гърба на кухнята, правейки пространството да се усеща още по-приятно.

Малко и просто обзаведено

Когато разполагате с малко пространство е важно да се добавят единствено най-важните и желани елементи. В този апартамент в Барселона, кухнята трябва да бъде събрана в неудобно пространство, което е част от по-голяма всекидневна. За да бъде задържан чистият изглед, дизайнерите оставят малко шкафове и не слагат горни редове или рафтове, за да избегнат стаята да изглежда пренаселена. Откритите греди са оцветени в оранжево и служат за привличане на окото нагоре.

Архитектурно фокусирано

Тази кухня в Словения е въплъщение на идеята за хранене по много нов начин. Шкафовете от естествено дърво нямат дръжки и са разположени по цялата дължина на стената. Трапезарната маса пресича централната колона, която добавя визуално разделение на пространството в кухнята. Допълнителна полза е, че масата може да се използва както за хранене, така и за приготвяне на храната.

Модерно и мрачно

Докато повечето модерни кухни типично са светли и бели, тази се възползва добре от тъмната монохромна палитра, която е разчупена единствено от масивния остров с плот спускащ се до пода, който може да се използва и като трапезарна маса. Самата кухня разполага с всичко, което обаче е добре скрито зад панели от тъмни шкафове. Минималистичните щори се сливат с пространството, а тъмните архитектурни прозорци допълват мрачния, модерен вид.

Градско обновяване

Комбинирайки новото и модерното с някои от останките на предишни обновявания, тази кухня взима стила си от съпоставката между двете. Грубата тухлена стена контрастира по приятен начин с гладките шкафове в ярко черно и бяло. Светлото покритие на острова и бледият дървен под балансират драматизма на тъмните шкафове.

Произведение на изкуството

Визуално модерна, качествено луксозна и технологично усъвършенствана, тази пентхаус кухня притежава всичко. Геометричната форма на дизайна увеличава черно-бялата палитра. Простият масивен остров има достатъчно работно пространство, както и такова, на което човек да се храни. Освен мивката и плота за готвене, всички други елементи от тази кухня са скрити зад вратите на шкафовете.

(Не) основно черно

Черна кухня? Определено да, когато става въпрос за тази. Черното матово покритие е много по-привлекателно – и по-малко шокиращо – отколкото блестящите черни повърхности могат да бъдат. Съчетана с бледо сиви стени и светъл под от естествено дърво, кухнята е приветлива и топла, въпреки минималистичната естетика.

Новите кухни от дърво

Напоследък кухните от дърво не са толкова търсени, но стилове вдъхновени от Джорджия О'Кийф отново ги връщат на мода, благодарение на обновените детайли - елегантните гладки предни шкафове са комбинирани с тънки солидни повърхности на плотовете и спускащ се до земята плот на острова. Светлото и просторно пространство се усеща изключително модерно, но въпреки това придава много естествено чувство и прави използването на дърво много привлекателно.

Мраморът е винаги на мода

Стиловете и материалите в дизайна се сменят динамично – мраморът беше на мода преди, но дизайн като този показва, че той отново е в играта. Великолепните фини вени са идеални при избор на архитектурни акценти като този на рамката на прозореца, както и други черни елементи в тази предимно бяла кухня. Обновената викторианска структура има изключително луксозно и модерно усещане, особено в кухнята, която е значително подобрена, благодарение на използването на този висококачествен мрамор.

 

Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част I

Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част II

Източник: Homedit

0 Коментар

Login with