Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част I

Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част I

Последни технологии в кухнята, висококачествени материали и много стилни детайли – страхотните кухни имат всичко това и дори повече. Има нещо в кухнята, което привлича семейството и приятелите, а това определено е вярно, когато тя има уникални характеристики и нов стил.

И тъй като всички обичат да стоят в кухнята, това е мястото, на което определено ще се забележи, ако има подобрения и атрактивни детайли. Има толкова много различни продукти, така че е по-лесно от всякога да измислите наистина специален дизайн за нея. Вижте всички тези страхотни кухни, които ще ви накарат да поискате да промените кухнята си веднага.

Луксозен тавански стил

кухня

Модерен остров, изглеждащ като от мрамор, съчетан с матово сиви шкафове в изискана кухня в мезонет, предлага висок стил в компактно пространство. Разположението на тази таванска кухня в Бруклин включва плот и мивка, които са видими, докато другите елементи са скрити зад вратите на шкаф. Съвременните висулки над острова придават достатъчно индустриален елемент, за да пасват на кухненския план, а причудливите високи до плота столове са поразителен акцент в иначе монохромната цветова палитра.

Иконично съвършенство

Кухнята в сградата проектирана от Заха Хадид в Ню Йорк е дело на съвременното съвършенство и не трябва да очаквате по-малко от емблематичната дизайнерка. Изчистената бяла цветова палитра, балансирана от леки нюанси от неръждаема стомана и сиво, е идеална за ненатрапчивия, изчистен от техника вид на тази страхотна кухня. Изключително широкият остров има заоблени ъгли и скосени ръбове, които отразяват леките криви, които могат да се видят из цялата сграда. В това модернизирано пространство има всичко, което би желал един готвач, включително най-новите уреди за готвене.

Съживеният винтидж

Студио в Лондон реновира западнала историческа сграда от 19-ти век в Якобински стил в района Хакни, превръщайки я в сграда с характер, а в допълнение проектира тази прекрасна кухня. Заемайки ъгъла на пространството с отворен план, кухнята включва открита тухлена стена, която също функционира като гръб. Експонираните боядисани греди и висящата полица за растения придават още по-голям акцент на острова, който е направен от преработена дървесина. Други винтидж и преработени елементи са идеалното съчетание за тъмните сини шкафове.

Модерно и минималистично

Един от най-често срещаните начини за постигане на модерно изглеждащи кухни е използването на шкафове, които нямат техника по тях и са със скрити панти, като тази кухня , намираща се в Мелбърн. Чистият контраст между наситено черният гръб и белите шкафове създава перфектна обстановка за каменния остров и сивата подова настилка. Големият остров включва зона за сядане, запълнена с черни модерни столове, които добавят още един черен акцент.

Еклектичен микс

Далече от типичната кухня в дом в провинцията, тази еклектична кухня комбинира разновидност от елементи, които са събрани в много небрежно и изключително функционално пространство. Комбинацията от бетонни подове, елементи от неръждаема стомана и стена от плочки в цвят горчица е експертно поставена в рамка от черна архитектурна облицовка. Това е невероятна кухня в къща за почивка без стереотипните „селски“ атрибути.

Спускащи се до пода плотове на острова

Луксозните материали за плот на кухнята определено са ефектно допълнение, особено когато се използват за създаването на плот, който се спуска до пода. Този стил продължава материала от горната част на плота и го спуска от двете страни на острова или шкафовете, за да създаде вид на затворено пространство. Цялостният вид, дори когато е направен от смесени материали, е по-координиран и обединяващ. Също така добавя повече фокус към острова, особено в еклектично пространство като това.

Лично вдъхновен

Тази кухня е собственост на дизайнерката Сибела Корт. Когато създава дизайна на пространството в дома си, тя споделя, че се е вслушала в собственият си съвет и боядисва всяка стая в различен цвят, правейки тази разкошна кухня със сини шкафове. Кухнята, точно като останалата част от къщата, е изпълнена със специални предмети, които е събирала от местни творци, както и такива, събирани по време на пътуванията ѝ. Чекмеджетата на кухнята, които са направени в оттенък на цвета на шкафовете и уредите, включват поне десет различни стила, които се съчетават добре заедно.

Строго дефиниран

Рядко се сещаме за малки пространства, когато си говорим за луксозни кухни, но в този случай големината на пространството е без значение. Този малък апартамент в Шанхай включва приличаща на кутия секция, която съдържа основните функции нужни за една кухня. Като изключим мивката под прозореца, елементите за готвене и съхранение са събрани в ярко жълтата секция, която определя пространството и служи за разпределение на кухнята от всекидневната. Това е нов и много стилен подход към работа с ограничени пространства.

Използване на смесени материали

В сърцето на този красиво реновиран мезонет се намира тази зашеметяващо топла и приветлива кухня. Не много индустриална, но не и прекалено модерна, в тази кухня са използвани асортимент от материали, за да се създаде уникална и удобна за потребителя кухня. Светлите дървени подове, каменният преливащ плот на острова и плочките тип метро са акцентирани с висулки от бетон и черна батерия на мивката. Тази страхотна кухня разполага с достатъчно място за готвене, а под удължението на височината на островната повърхност има място за четири стола, които са идеални за семейни вечери и забавления.

 

Следва продължение...

Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част II

Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част III

Източник: Homedit

0 Коментар

Login with