Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част II

Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част II

Само преди броени дни ви запознахме с няколко страхотни кухни, които не само ни карат да мечтаем, но и успешно ни карат да тръгнем на пазар с едничката цел собствените ни кухни поне малко да запрличат на тях. Днес сме ви подготвили още няколко кухни, които също много искаме да споделим с вас. Да започваме! 

Широка и продълговата

Когато гледката навън е особено зрелищна, няма нищо по-добро от дълга и линейна кухня, която да привлича окото навън. Елегантният стил на шкафове, които нямат дръжки или копчета, комбинирани с естествени материали като дърво и остров с матово покритие се смесват добре с околната среда. Терацовият под отразява разнообразния терен навън и сякаш носи част от природата в себе си, както се получава и при закритият/открит плувен басейн в съседство.

За истинско забавление

Това e кухня, намираща се в офис на фирма за недвижими имоти. Пространството е предназначено за настаняване на агенти за работни и бизнес забавления. Имайки предвид това, тя е толкова комфортна, колкото би била в къща и включва луксозен каменен остров с места за сядане, както и много различни уреди из цялото пространство. След като в нея няма да се готви толкова много, то има достатъчно голяма мивка, охладител за вино, който се намира в центъра на помещението, и много място за съхранение на чаши и други подобни прибори.

Фокус върху дървото

Когато кухнята се намира в къща, заобиколена от планини и гора, е напълно в реда си материалите, които са използвани за нея да рефлектират на средата. В този дом в Канада е направена светла просторна кухня, която е изцяло оборудвана с всичко необходимо, но почти се скрива в контекста на всекидневната. Изчистени бели плотове и долният ред шкафове се акцентират от горният ред, които са облицовани с дървен материал, нареден вертикално, за да увеличи илюзията за височина, както и да рефлектира множеството дървета отвън. Това е идеална кухня за тези, които предпочитат тя да е с по-ненатрапчива роля в отвореното пространство.

Чист лукс

Думата лукс дори не описва добре тази кухня, която успява да комбинира последните технологии и визия, която не отговаря на обичайното описание. Зашеметяващият направен по поръчка каменен остров, с обособено място за готвене и изглежда сякаш е поставен върху магаре за рязане на дърва, определено е център на кухнята. Бетонните висулки в края на работното пространство на острова добавят съвременна нотка, а отворените стелажи над задния плот поддържат пространството отворено и просторно.

Кухня, която е повече от място за ядене

Със стените, които се отличават с артистично дърво като това, би било престъпление да имаме друго освен елегантен кухненски дизайн. Тази голяма резиденция с отворен план разполага със стаи с високи тавани с изключение на невероятната кухня, която е ограничена до зона с по-нисък таван. Бялата палитра и дизайнът без ръкохватки, са идеални за показване на зашеметяващата дървесина, която очертава пространството. Огромният остров, също акцентиран със същото дърво, включва осветление отдолу, което служи само за да подчертава красотата му.

Решение за малко пространство

Когато не можеш да направиш нищо с големината на кухнята е важно да се възползваш максимално от пространството, както е направено в тази кухня в Барселона. Този дизайн решава проблема, който се среща често при малките кухни: безпорядъка. Буквално всичко, включително мивката, е скрито зад врати, създавайки равна фасада, правейки малката кухня да изглежда по-просторна.

Цветни акценти

Тази светла и весела кухня се намира в дом, който иначе е изпълнен с тъмна и понякога мрачна цветова палитра. Елегантните изцяло бели шкафове със скрити механизми за отваряне, са като празно платно за пространството, което включва голям и многостранен остров, който може да се използва и като трапезарна маса. Жълтият цвят на приличащите на фиба крака на столовете и сините странични шкафове добавят достатъчно цвят, за да превърнат мястото в красива и жизнена кухня.

Открит огън в кухнята

Може да сте виждали това в ресторантите, но едва ли често ще видите истински огън да гори в кухнята. Тази интересна опция е включена в къща в Осло, Норвегия, позволявайки на собствениците да си запалят огън за повдигане на атмосферата или дори за готвене. Такава възможност за открит огън в кухнята ще върви най-добре с минималистичен дизайн като този, представен в сложна сивосиня и сива палитра. Огромният остров, на който има зона за сядане, е идеален за сервиране директно от огъня. Това е необичаен елемент, който прави тази кухня една от най-интересните, които сме виждали.

Строг минимализъм

Edmonds Lee Architecture създава стил в основно черно и бяло, който не се асоциира често с кухня, подходяща за семейството. Всъщност, дизайнът е проектиран за самите архитекти вземайки в предвид цената на проекта и колко ще е целесъобразен той, когато децата им пораснат. Минималистичният дизайн наистина е начин да се намалят разходите, като се елиминират чисто визуалните детайли, които могат значително да увеличат цената. Поддържането му е просто и позволява лесно почистване.

Уютна съвременност

Без какъвто и да е клиширан елемент на съвременната кухня, този дизайн включва много точно определено кухненско пространство в рамките на отворена зона. Въпреки малкото място, кухнята има достатъчно работна площ и обхваща всичко, от което се нуждае готвачът. Спускащият се до пода плот от едната страна добавя повече екстравагантност, а както и дървената ъгловата част от другата. Уникалните детайли из цялото пространство допринасят повече за съвременното усещане, което прави тази кухня в Минесота далеч от обикновена.

Следва продължение...

Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част I

Страхотни кухни, които ще ви накарат да мечтаете - част III

Източник: Homedit

0 Коментар

Login with