Тенденции за декор на дома за 2020 година

Тенденции за декор на дома за 2020 година

Да вдигнат ръце тези, чийто дом е постоянно развиваща се смесица от всичко, което обичат – както трябва и да бъде. Но с новите модни тенденции виждаме и новите сезонни тенденции в обзавеждането на дома, които ни изкушават да освежим домовете си, вместо да ги променяме изцяло.

Докато „тенденциите“ се променят и развиват, това се случва с различни темпове - някои са популярни години, а не просто за сезон. Вземете скандинавската тенденция, тя е с нас от години и все още продължава да ни изненадва и радва. Но има и ключови цветове, които се превръщат в топ тенденция за декориране на домовете ни - особено сега с различните цветове определяни като „Цвят на годината“.

Прочетете нататък и ще откриете, че много от основните тенденции за пролет / лято 2020 предлагат нови начини за актуализиране на вече съществуващ декор. Това означава, че не е нужно да преустройвате целия си дом, за да бъдете в тон с най-новите стилове.

Тенденции за 2020

Няма как да избегнем тенденциите. Независимо дали се съобразявате с тях или те изобщо не ви интересуват, от популярни цветови нюанси до избор на мебели, всичко, създадено за домовете ни е повлияно от по-широка тенденция.

Ние следим всички нови тенденции и можете да ни имате доверие, когато казваме, че има какво да очакваме с нетърпение. Тук решихме да опишем топ тенденциите при обзавежданетото и да освежим дома си през 2020-та година.

1. Абстрактна енергия

Това е забавната, интериорна тенденция със свободен дух, която черпи вдъхновение от абстрактни експресионистични произведения на изкуството. Със смела геометрия, рисувани на ръка скици и игриви цветни блокове този облик е изцяло за изразяването на индивидуалност в дома ни. Целта е да предизвика емоция и да създаде настроение, а това със сигурност го прави.

Смелите шарки и ефектните цветове придават по-игрив подход за стилизиране на декора. Както при експресионистичното арт движение, така и тази тенденция отбелязва несъвършеността и плавността на ръчно рисуваните форми - линейните рисунки играят ключов акцент в този облик.

Цветовата палитра

Тук цветът излиза на преден план. Тази тенденция ви позволява да бъдете смели с цветовете, дори и с комбинации - опитайте прегоряло червено с тъмносиньо или цвят горчица с лилаво.

Къде да се използва

Във всяка стая, на която искате да акцентирате. Взета като от платно, тази тенденция е най-добре представена върху възглавнички, завивки, акцентни килими и дизайн на тапети.

Този приказен дизайн на снимката определено е много добър. Той отлично демонстрира артистичността на тази нова тенденция и прегръща използването на добре обмислени детайли, които са познати и от предишния сезон.

2. Структурирана простота

Тръгваща от тенденцията за Скандинавско уединение от 2019 година, тази нова визия връща обратно изчистения стил. Целта е да се създаде спокойно, удобно и уютно пространство за релакс – всичкото това се прави, за да усетим дома си като безопасно и приканващо място, където да можем да си почиваме и да събираме отново енергия след тежък ден.

Сивият цвят беше ли на мода? Новите неутрални цветове са топли, тъй като все повече се търси създаването на спокойно, но и ободряващо пространство, към което да се оттеглим от външния свят.

Заменете наситените и ярки цветове с меки и неутрални и изберете добре съчетани елементи. Елементът на добре обмисленият избор за дома идва от тенденцията да бъдем по-информирани.

Къде да се използва

Тази визия може да се използва навсякъде, било то в рустикална кухня или малка модерна баня, но ставайки въпрос за дома, то говорим най-вече за всекидневната и спалнята, където да е съчетана с тъмен акцентен цвят.

Кога да я изберем

Когато харесвате прост, изчистен стил и добре обмислени елементи на декора, но искате дом, който да се усеща спокоен и удобен отколкото прекалено минималистичен. Или пък сте привлечени от изработени неща, занаятчийски стил, сурови материали и неизчистени покрития и предпочитате да инвестирате в качествени предмети, отколкото в бързо закупени такива. Тук текстурите и добре съчетаните качествени предмети заемат мястото на наситените цветове, когато става дума за хващане на интереса.


Снимка: Доминик Блекмор

Цветовата палитра

Разграничете се от светло сивото с повече базирани на жълтото неутрални тонове. Прегърнете идеята за топли неутрални тонове като на овесените ядки и естествен бежов цвят. Бежовото се завръща като перфектния цвят за основа, над която да надградите идеите си. Акцентните светове са отново топли, като например новият цвят на 2020 на Dulux – Tranquil Dawn.

3. Истински комфорт

Натрупайте си удобни възглавнички, плетива и предмети от изкуствена кожа, за да направите всяко пространство да се усеща незабавно гостоприемно. Този подход ще ви подготви за зимата и ще е достатъчно не натоварващ, за да може дома ви да е модерен и готов за пролетта.

Цветовата палитра

Акцентът върху естествените пигменти остава в основата на тази тенденция. Използвайте микс от бледо сини и сиви тонове, съчетани с акценти на по-топлите розови и кафяви нюанси. Цялостната цветова палитра може да бъде допълнена с изчистени синьо-зелени и мъхесто зелени нюанси, с които лесно може да се създаде спокойна неутрална цветова схема.

Успокояващи текстури, нежни цветове и декоративни детайли са ключа за текстила и спалното бельо този сезон. Помислете за ватирани покривки на мебелите и изчистено спално бельо с приятни на допир тъкани, както и дебели вълнени одеяла с декоративни ресни и пискюли.

Кога да я изберем

Когато вашият дом е вашето убежище. Вашето лично светилище, което харесвате, към което не се отнасяте като експонат и не запазвате най-доброто за накрая. Тук мебелите ще са удобни, с подканващи да потънем в тях дивани и прекрасни маси, около които да се съберем. Тази тенденция е за вас, ако също харесвате добре изглеждащ дизайн, който не изисква много поддържане като мебели от състарено дърво, избледняващи тонове и износени с времето покрития.

Къде да използвате

Тази домашна визия е перфектна за места с характер, било то и остаряло жилище или вила на село. Този стил изглежда добре в комбинация с под от паркет, открити греди и тухли. Стил, който е микс от винтидж, но с добавени нови елементи, които да придават чар на обстановката.

4. Еклектичен блясък

Като продължение на ретро стила от 2019 година, това е наситената, самоуверена и дръзка версия на тенденцията с блясък. И за да бъдем по-ясни, тя е като преобразена пораснала визия, която канализира изисканата елегантност на 30-те с леко добавен секси разкош от 70-те. Тук централно внимание е насочено към елегантните мебели със заоблени извивки и течни форми. Мислете за грациозните столове от 20-те с гръбчета във формата на мида и меки ръбове.

Цветовата палитра

Изберете богати тонове за ключовите елементи на дизайна, като например кралско синьо или рубинено, в комбинация с по-топли тонове като охра, розово и бронзово. Натрупайте интериора с изобилие от предмети с метални щрихи – неща от рода на бляскаво злато, ярки медени предмети, излъскан месинг и бронз.

Къде да използвате

Във всяка стая, върху която искате да акцентирате, защото тази тенденция определено няма да изчезне скоро. Покажете пищния си стил с ефектна количка за коктейли във всекидневната, екстравагантен тапет в трапезарията и плюшени платове в тъмносиви тонове и характерен акцентен стол в спалнята.

Тук деко стилът се среща с визиите от средата на века с колекция от напаснати акцентни столове, заедно с изящни шкафове, шкафове за алкохол, бар колички и маси, издържани в ярки месингови покрития и лъскав мрамор.

Кадифето също ще е цар през следващите няколко сезона, особено когато си говорим за обзавеждане. С приятните на допир елементи, срещащи се тук, тази визия е изпълнена с живот под формата на шнурове, пискюли и ресни.

5. Японди

Съществува силен елемент от японския дизайн, който често се среща интериорните колекции през последните месеци. В този есенно-зимен сезон той определено изпъква като тенденция. Големи компании вече представиха колекции, изпълнени с богати копринени текстури, мотиви на птици, стилизирани ориенталски принтове и структурирани форми на мебелировката.

Смесица от елегантен японски минимализъм и рустикална скандинавска простота. Японди е хибридна тенденция, обединяваща най-доброто от тези два много обичани стила. Това е вашата тенденция, ако домът ви е вашето светилище и използвате подхода по-малкото е повече с изчистени от натрупвания пространства, изчистени линии и топла, приглушена цветова палитра.

Цветовата палитра

Запазете цветовата палитра мека. Прегърнете успокояващите тонове на бледо синьото, приглушено зеленото, светло сивото и розовото с акценти на богати нюанси като синьо-зелено, индиго, ръждиво, изумрудено и черно. За мебелите смесете цветовете на бледо златисто скандинавско дърво и черна и тъмна дървесина в японски стил, за да внесете дълбочина на атмосферата.

Къде да използвате

Този стил е подходящ за всяка стая. Избирането на качество за сметка на количество ще позволи на по-малките пространства да дишат. От друга страна изпълнените шарки и акцентни тъмни части ще изглеждат добре в по-големи стаи и пространства с отворен план.

Комбинирайки добре избраните елементи от скандинавската хюга и японската теория уаби-саби, тази тенденция безпроблемно намира красотата в простите неща.

 

Източник: Ideal Home

0 Коментар

Login with