Цветово блокиране осветява апартамент в Барселона

Цветово блокиране осветява апартамент в Барселона

Colombo and Serboli Architecture използват богато наситени бои, за да вдъхнат живот на този оцелял след пожар апартамент в Барселона.

Klinker Apartment се намира в сграда в стил ар нуво в квартала Ел Борн в Барселона и служи като ваканционен дом за четиричленно семейство, идващо от Коронадо, Калифорния.

Майката, която е интериорен дизайнер, първоначално планира да реновира този 75 кв. м. апартамент сама.

За съжаление, няколко месеца след началото на работата по конструкцията, голям пожар разрушава по-голямата част от новите елементи, както и редица странни исторически детайли.

И така локалната фирма Colombo and Serboli Architecture идва да продължи ремонта, използвайки по-малък бюджет, който да се фокусира върху прости естетически промени – загубата на инвестициите направени по време на първоначалното обновяване означават, че клиентите вече не могат да си позволят да правят големи промени в оформлението на апартамента.

„Те се свързаха с нас от Коронадо една година по-късно, след като бяха решили да обновят (апартамента) още веднъж – този път от разстояние“, споделят от студиото.

„Предизвикателството беше да вземем съществуващото пространство и да му придадем нов смисъл, да променим смисъла му без да разместваме стените, за да направим нова интерпретация на пространствата.“

След като изцяло свалят и изграждат наново повърхностите, които са потъмнели от пламъците, от студиото решават да използват цветово блокиране, за да очертаят различни стаи.

Боя в цвят теракотено оранжево е нанесена напречно на снижения таван, върху гърба на кухнята, шкафовете и централния кухненски остров.

Същият нюанс на микро цимент след това е нанесен върху ивица подова настилка, която минава директно отдолу, контрастирайки си с околните плочки с моделна шарка, които са спасени от предишното обзавеждане.

Оранжевото също така покрива всяка повърхност в кабинета, който е създаден в тясна вдлъбнатина в стената.

Направено по поръчка Г-образно бюро е поставено в ъгъла, точно под новосъздаден страничен прозорец, който внася светлина в пространството.

Обитателите могат също да включат сферичната висяща лампа, която се спуска от покрива чрез извити очертания в рафтовете на стената.

Наситено лилава боя е избрана да покрива тавана на всекидневната, където част от богато орнаментираната мазилка също е възстановена. По-ниската част от стените в стаята са боядисани в пясъчно бежово, образувайки това, което студиото нарича „изкуствен хоризонт“.

„Визуално уголемява пространството в иначе вертикално разпределеното жилище“, обясняват от студиото.

Около голямата спалня е създадена сивозелена граница, която дори обгръща таблото на леглото, както и в детските спални, очертавайки шкафовете за съхранение, където да се съберат играчките и други лични принадлежности.

Бледо сив диван с майонезено-жълта рамка, табуретки в цвят слива и листни саксийни растения също са разпръснати из целия дом, за да добавят едва доловимо повече цвят в пространствата.

 

Снимки: Роберто Руиз
Текст: Dezeen

0 Коментар

Login with