Умни идеи за организиране на пространството в кухнята - част II

Умни идеи за организиране на пространството в кухнята - част II

Вече се запознахме с няколко от идеите за разумно разпределение на пространството за съхранение, а днес е време да ви запознаем и с останалите. 

Виж първа част тук: Умни идеи за организиране на пространството в кухнята - част I

Мислете както вертикално, така и хоризонтално

За да направите кухнята си възможно най-ефективна по отношение на съхранение на вещите ви, е важно да използвате пространството по възможно най-практичния начин, а това означава да се възползвате от височината на стаята с вертикални модули за съхрание, но също така и инсталирайки хоризонтални рафтове по стените.

кухня

Работете с клъстери

Да имате няколко различни типа начина на съхранение, комбинирани случайно и разпръснати из цялата кухня, може да придаде на пространството неорганизиран вид, а това е точно обратното на каквото търсим. За да се избегне това, съберете всички кутийки на едно място, запазете откритите рафтове подредени и в една линия и помислете за различни цветове, за да разграничите отделните модули.

кухня

Сложете повече осветление на чекмеджетата

Използвали ли сте някога чекмеджета с вградени LED светлини в тях? Това е наистина уникално преживяване. Светлината променя всичко. Хубавото е, че можете да поставите лампите дори след като се сглобили цялата мебелировка и декор. Освен това, помислете как по друг начин да използвате тези LED ленти - не се ограничавайте заради обикновените дизайнерски стратегии.

кухня

Направете си зала на славата

Откритите рафтове са прекрасни за кухнята, защото позволяват да оставите предметите на удобно място и лесни за взимане, но освен това и да показвате любими неща на тях. Може да комбинирате двете опции и да поставите цял ред рафтове, разделени на различни отделения.

кухня

Бурканчетата са супер полезни

Няма как да говорим за умни идеи за съхранение и да не кажем нищо за бурканчетата. Те са може би най-многофункционалните приспособления в един дом. Може да използвате бурканчета, за да приберете и организирате подправките, кафето на зърна, брашното и всъщност всичко, което може да съберете вътре. В тях може освен това и да прибирате кухненски прибори и прибори за хранене.

кухненски шкаф

Преместете някои неща отстрани

Защо да игнорираме перфектно пространство за съхранение и да не му добавим малко рафтове? Има модули за съхранение, които могат да се инсталират отстрани на кухненския остров или на шкафовете, и да приберат доста от нещата, които не трябва да се виждат.

кухненски остров

Добавете модули за съхранение в самия плот

Вграждането на неща в кухненския плот всъщност е много популярна опция измежду дизайнерите. Това могат да са рамки за ножове, джобове или дори отделения за подправки, съдове, саксии и други.

кухня

Кухнята ви може да пази тайни

Какво може да е по-умно от тайно отделение за съхранение? Може да поставите такова в кухненския плот, или още по-добре, плотът може да има поставка над мивката и да я скрие изцяло. Тази стратегия ще ви позволи да удвоите използваемото пространство на плота.

кухненски плот

Чекмедже в чекмеджето

Тази изобретателна дизайнерска идея ще ви позволи да поддържате изчистен и минималстичен вид на кухнята ви, без да жертвате някои функционалности и пространство за съхранение. Идеята е проста: в голямо и дълбоко чекмедже поставяте по-малко чекмедже.

кухненско чекмедже

Направете си личен остров

Ако има достатъчно място в кухнята за остров, не се колебайте да го добавите. Кухненските острови са много практични и функционални и могат да изглеждат много стилно. Те спомагат за повече свободно място на плота, а и може да съхранявате доста неща на тях.

кухненски остров

Една поставка за всичко

Ако имате цяла колекция от лъжици или просто много прибори, давайте, окачете ги всичките на стената на голяма поставка. Лесно е, евтино и много полезно, защото така няма да ползвате цяло чекмедже за тях.

кухня

Помислете за шкаф за вино

Може би си мислите, че шкаф за вино е последното нещо, от което се нуждаете в кухнята, опитвайки се да направите повече място за съхранение. Въпреки това обаче шкафът за вино може да се окаже доста практичен. Просто помислете за факта, че бутилките с вино не са единственото нещо, което може да приберете там. Също може да поставите олиото, оцетът и сосовете, а дори може да имате и възможността да приберете и салфетките си там.

кухня с шкаф за вино

Източник: Homedit

0 Коментар

Login with