Тераса е превърната в трапезария за пълно използване на пространството

Тераса е превърната в трапезария за пълно използване на пространството

Бразилските студиа Rua 141 и Zalc Architecture превръщат външна тераса в остъклена трапезария, по време на реновирането на апартамент в Сао Пауло.

Заемайки 70 квадратни метра, апартаментът AK е проектиран за 30-годишна жена, която обича да забавлява приятелите си. Жилището се състои от спалня, офис и две бани, заедно с отворена зона за готвене, хранене и свободно прекарване на времето.

Местните фирми Rua 141 и Zalc Architecture си сътрудничат при проекта за обновяване, стремейки се да създадат „елегантно пространство с ръчно изработени материали и пастелни тонове“.

Ключова цел е да се създаде широка социална зона в рамките на апартамента. В отговор на това екипът превръща външната тераса в затворено пространство, което да служи като трапезария.

трапезария

Зоната за хранене е обзаведена с дървена маса, пейка и бледо розови столове. Остъклените стени осигуряват гледка към градския квартал Baixo Pinheiro, модерен район, осеян с много дървета.

Фокусна точка в апартамента е голямата система рафтове, направени от дърво и високи до тавана. Запълнени с книги, растения и предмети от бразилски дизайнери, рафтовете осигуряват достатъчно място за съхранение. Освен това помагат да се създаде пространство „изпълнено с живот и индивидуалността на собственика“.

кухня

На срещуположната страна на библиотеката е разположена зона за почивка, снабдена със сребрист плюшен диван, раиран килим и малка кръгла масичка. Телевизор с плосък екран е поставен на противоположната стена. Там също има окачени на тавана бетонни рафтчета, които се простират от входната врата чак до кухнята, където последният рафт се слива с плот от бетон.

кухни

В допълнение към бетонните плотове кухнята разполага и с шкафове и подова настилка в различни нюанси на синьото - цвят, използван навсякъде из цялото жилище. Шкафовете са направени с дръжки във формата на черупки, които са били на мода през 50-те години на миналия век.

„В този проект, този вид дръжки получават нов вид заедно с живия син тон и композиция със съвременни „хидравлични“ плочки“, казват дизайнерите.

За да осигури повече място за съхранение в кухнята като същевременно поддържа усещането за отворено пространство, екипът окачва на тавана отворени, дървени рафтове. Зелените растения се спускат по краищата на горния рафт - един от многото видове зеленина в апартамента.

В личните зони на дома екипът използва цветове и текстури, които могат да се видят и в зоната за гости. Банята е с циментови стени, бледосин под и дървен шкаф под мивката. В спалнята има табло за леглото и нощни шкафчета, изработени от дървесина от пероба, както и настолни лампи на Kiokawa Design.

баня

 

Снимки: Натали Артаксо
Текст: Dezeen

0 Коментара

Login with