Запленяващи интериори са предвидени за апартаменти в нов небостъргач

Запленяващи интериори са предвидени за апартаменти в нов небостъргач

Архитектурната фирма Michaelis Boyd представи дизайна си за интериора на предстоящата да бъде завършена от Studio Gang жилищна кула на Бруклин намираща се на 11 Hoyt, която предлага две контрастни палитри за апартаментите.

Michaelis Boyd създава интериори за 57-етажната кула, собственост на Studio Gang, която се изгражда в центъра на Бруклин и предстои да бъде открита следващата година.

Кулата включва 481 резиденции, които варират от студио до четиристайни апартаменти, с около 190 уникални планове по цялата структура.

Те включват няколко апартамента, в които има орнаментирана прозоречна фасада на Studio Gang, която разполага с триъгълни, вградени пейки вътре.

В схемата на Michaelis Boyd, апартаментите са обзаведени или с бледо дърво, бели и кремави покрития, или с по-тъмни и индустриални детайли със сиви, черни и сивозелени елементи.

Подовете на основните жилищни площи са направени от дъб и са или в блед или сив тон, докато баните са покрити с мрамор.

Фирмата, която има офиси в Лондон и Ню Йорк, споделя, че еклектичната комбинация от материали е предназначена да напомни за индустриалното минало на Бруклин и "творческата енергия".

„[Интериорният дизайн] е в съответствие с района, тъй като Бруклин има силна история на производството“, каза съучредителят на Michaelis Boyd – Тим Бойд. "Направихме така, че да си съответства много, и да отговаря на контекста на мястото", добави той. "Чувства се много Бруклин."

За по-тъмните апартаменти са избрани почернели бронзови и стоманени акценти за „повече тактичност“, която „ще остарее малко“, според Алекс Микаелис, който основал студиото с Бойд през 1998 г. Полирани никелови рамки и кремави цветова са заложени в опцията за по-светла палитра.

Кухненските плотове са от италиански лава камък и опциите, от които да се избере цвят са бяло или тъмносиво, в зависимост от схемата, както и от шкафовете.

Индустриалните характеристики ще се виждат и в публичните пространства на 11 Hoyt, заедно със смесица от цветни и модерни детайли. Изложените бетонни стени и стълбове са свързани с по-фини елементи, като например светли и тъмни дървени панели и плюшени столове и дивани.

При влизане в сградата ще се вижда триетажно фоайе с големи кръгли осветителни тела, които привличат вниманието към високите 8.8 метра тавани. Снимка от мястото разкрива, че обзавеждането ще бъде оцветено в оранжево, наситено червено, синьо, нежно розово и светло зелено.

На 32-ия етаж са разположени частна трапезария, кухня за кетъринг, библиотека, кино и кът за учене. Друга лична зона включва вградени кабини с окачени отгоре светлини и поредица от малки, кръгли странични маси.

Сливането на лукса с отпускащо усещане за домашен уют е често срещана нишка в интериорните проекти на Michaelis Boyd. Подобни естетически характеристики в дизайна на фирмата за няколко Soho Houses се срещат включително в Soho Farmhouse, Soho House Berlin и Babington House, както и намиращият се Бруклин Уилямсбърг хотел.

Завършващи удобствата в 11 Hoyt са фитнес салон в сивата гама, йога студио с дизайн със скосен таван, детска зала за игра с оцветени в синьо-зелено хълм и пързалка, сауна и виртуална стая за голф и игри.

Частна градина и закрит басейн със солена вода с дължина 22 метра със зелени плочки ще бъдат изградени на два етажа над нивото на улицата.

Също така ще има 3 716 квадратни метра, предназначени за търговия в основата на кулата. Проектът обхваща почти цял градски блок и улиците Hoyt Street, Elm Place и Livingston Street в Бруклин.

Разработена от Тишман Шпиер, 11 Hoyt е първата жилищна сграда на Studio Gang в Ню Йорк. Местното студио Hill West Architects е изпълнителен архитект на проекта.

 

Рендери: Binyan Studios
Текст: Dezeen
Превод: Kuhnia.BG

0 Коментар

Login with