3D плочки са използвани при реновиране на разширение на къща в Лондон

3D плочки са използвани при реновиране на разширение на къща в Лондон

Ъглови триизмерни плочки са използвани за създаване на интересна текстура отвътре и отвън на това разширение на къща в южната част на Лондон, проектирано от архитектурното студио Proctor & Shaw.

Tile House се намира в квартал Клапам и е преобразена от местното студио Proctor & Shaw, хвалейки се с „фин сложен дисплей от шарки и орнаменти“.

Собствениците - двойка с двама тийнейджъри момчета - били недоволни от съществуващото разширение в задната част на имота и желаели да имат по-обширно жилищно пространство, което е по-добре свързано с градината, гледаща на изток.

Студиото изцяло разрушава старото разширение, за да издигне новата част от стъкло, където са разположени кухня и трапезария с отворен план.

То е частично облицовано с бледи триизмерни плочки, които се отличават с триъгълни фасети, които са издадени навън под различни ъгли.

Всяка от тях е подредена в редуващи се посоки, образувайки това, което студиото описва като „ритмично издигане на сянка и текстура“.

кухня

По-груба шарка на плочките е използвана за покриване на вътрешната основа на кухненския остров, използван предимно за закуска.

„Вътрешно плочките са обособени с повърхност на дупки, за да добавят по-мек ефект „възглавница“ към обзавеждането, на което служат за облицовка, а външно плочките са копринено гладки, за да ги предпазят от елементите“, обясняват от студиото.

След това е използван дъб за изработката на шкаф в съседната кухня, и за оформяне на дълга пейка към семейната трапезарна маса.

кухня

Дъските са от ламинирана шперплат дървесина от смърч и са подредени в решетъчна форма през целия таван на разширението, граничейки с тавански прозорец в Г-образна форма, който спомага по-добро осветяване на пространството.

„Той (прозорецът) е разположен така, че шарнирната конструкция на покрива да „плава“ далеч от стените“, добавят от студиото.

Правоъгълни порцеланови плочки на пода от холандския производител Mosa също са разположени така, че сякаш имитират огледално линейността на дъските отгоре.

Източник на цвят е дървена преграда, намираща се в задната част на пространството и издържана в румено розово.

То осигурява контрастен фон на тъмносивия диван в съседното кътче и помага да се скрият някои от вещите в тесния коридор, който тръгва от кухнята.

Proctor & Shaw се ръководи от архитектите Джон Проктор и Майк Шоу и е създадена от 2018 г. Студиото работи и по разширението на кът за четене и наблюдение на птици, с което ви запознахме наскоро.

 

Снимки: Меган Тейлър
Текст: Dezeen

0 Коментара

Login with