7 смели цветни комбинации в кухнята

7 смели цветни комбинации в кухнята

Цветовото блокиране, техника, включваща събиране на два или повече ярки цвята заедно, е популярен тренд в интериорния дизайн и може лесно да се постигне в кухнята като направите контраст между шкафовете, плота и стените. В днешната статия интериорния репортер Наташа Леви ни е избрала 7 примера, които показват различни нюанси на цветово блокиране.

Офиса на Stine Goya, Дания, на Reform

Датската марка Reform модернизира стандартните шкафове с лъскави месингови врати, за да изработи тази златна кухня на модния бранд Stine Goya.

Пространството, завършено с пастелно жълти стени, е предназначено да съвпада с ярката цветова палитра на колекциите на Goya.

кухня

Апартамент в Париж, Франция, на Atelier Sagitta

Смарагдово зелената кухня контрастира с дървената дограма на това парижко жилище, което френското ателие Atelier Sagitta проектира за млад арт директор.

Богатият оттенък на шкафовете се свързва с цвета на ламинирания плот, който е бил в апартамента при покупката.

кухня

Къща в Faria Guimarães, Португалия, на Fala Atelier

Fala Atelier добавя пауново сини шкафове, за да скрие кухнята в този апартамент, помагайки на всекидневната в съседство да изглежда подредено.

Същият син нюанс е добавен и на капаците на прозорците и на фрагменти от плочките на фасадата на сградата, докато плота и подовата повърхност са оставени в монохромен мрамор.

кухня

Beresford Road, Великобритания, на Russian for Fish

Слънчево жълта кухня осветява иначе неутралното мазе на тази къща в северен Лондон.

Архитектурното студио Russian for Fish включва цветни шкафове, за да рефлектира увлечението на клиента по „съвременна, приличаща на галерия строгост“.

кухня

Casa Ljungdahl, Швеция, на Note Design Studio

Римски площади и кафяво кашмирено палто са само някои от влиянията, които Note Design Studio използва за реновирането на този апартамент в Стокхолм – стените на кухнята уместно са боядисани в нюанс на пясъчно-бежово, в съпоставка с изцяло сините шкафове.

кухненски шкафове

Апартамент на Waterfront Niki, Гърция, на Stamatios Giannikis

Докато голяма част от този, намиращ се близо до морето апартамент, е оцветен в ярко розово, архитектът Стаматиос Джианикис избира да завърши кухненските шкафове, стени и черчевета на прозорците във маслинено зелено. Този оттенък създава остър контраст с оригиналните геометрични плочки на пода, както и с мраморният плот и гръб към него.

кухня

Kennington House, Великобритания, на R2 Studio

R2 Studio избягва студените и блестящи повърхности, за да създаде „кухня, която не крещи кухня“, за къща в Лондон. Вместо това брезовите шкафове и централният остров са завършени в матови повърхности в синьо, ярко жълто и сивозелено.

кухня

 

Източник: Dezeen

#Цветни комбинации

0 Коментар

Login with