Събития за интериорен дизайн и архитектура през 2019 година (2-ра част)

Събития за интериорен дизайн и архитектура през 2019 година (2-ра част)

Само преди 3 дни ви запознахме с важните събития за интериорен дизайн и архитектура, предстоящи през 2019 година. Днес продължаваме, разширявайки кръга си и ще ви представим още няколко други, които заслужават да бъдат посетени. Засегнали сме събития за интериорен дизайн, обзавеждане и дори развитие на електронните джаджи, които са полезни във всеки един дом.

January Furniture Show

Още в началото на годината в Бирмингам ще се проведе January Furniture Show. Там посетителите ще могат да намерят нови продукти от над 500 изложителя – както големи марки, така и издигащи се дизайнери и производители. Събитието акцентира на мебелната индустрия и новостите от нея и ще се проведе от 20-ти до 23-ти януари.

DesignTO

DesignTO е един от най-големите фестивали за дизайн и ще се проведе в Торонто, Канада от 18-ти до 27-ми януари 2019. Интересното на този фестивал е форматът му, а именно правейки всички изложения в градска среда. Така всеки местен и всеки посетител на града ще може да се запознае с творчеството на над милион участници.

DesignTO
DesignTO

CES

През януари още ще можете да посетите и едно от най-големите събития в индустрията. CES се провежда вече половин век в Лас Вегас, САЩ, където се представят всевъзможни иновации от бизнеса с потребителски технологии. Събитието ще се проведе от 8-ми до 11-ти януари, където очакваме да се запознаем с най-новите технологии най-вече за кухни. Терминът „Умна кухня“ все повече навлиза в индустрията и ние нямаме търпение да видим какво ще грабне вниманието ни тази година.

CES
CES, Източник: Xibit Solutions

Stockholm Furniture Fair

През февруари се завръщаме в Европа, за да посетим Stockholm Furniture Fair, който ще се проведе от 5-ти до 9-ти февруари в Stockholmsmässan AB. Събитието се провежда ежегодно от 1951 година насам и ни запознава с последните иновации в интериорния дизайн и осветлението както за домовете, така и за публични пространства.

KBIS

От 19-ти до 21-ви февруари, отново в Лас Вегас, ще се проведе KBIS – най-голямото за Северна Америка събитие, посветено на дизайна на кухни и бани. Там ще могат да се видят най-новите дизайни от над 600 водещи марки в индустрията.

The Kitchen and Bath Industry Show
KBIS

Modernism Week

Свързано с архитектурата е събитието, наричащо се Modernism Week – седмица, през която посетителите могат да се запознаят с модерната архитектура и дизайн от средата на века. Официалното издание ще се проведе от 14-ти до 24 февруари в Палм Спрингс, САЩ.

IFFP

На изцяло ново място ще се проведе тази година International Furniture Fair Singapore. Мястото е Marina Bay Sands, а началото е 9 март. Събитието ще продължи до 12-ти март, а на него посетителите ще могат да се срещнат с изложители от над 30 различни държави, представящи продукти от сферата на обзавеждането и интериорния дизайн.

International Furniture Fair Singapore
International Furniture Fair Singapore, Източник: Furniture News

CIFF

Говорейки си за Азия, не може да не споменем и CIFF – China International Furniture Fair. 43-тото издание на панаира ще се състои в Гуанджоу от 18-ти до 21-ви март, а втората му фаза от 28-ми до 31-ви март. На събитието през 2019 година се очакват над 6000 изложителя, които да представят продукти за внос и износ. Ще можете да видите обзавеждане за дома през първата фаза, и за офиса през втората.

China International Furniture Fair
CIFF, Източник: Campo de fiori

Seoul Living Design Fair

На 3-ти април започва и Seoul Living Design Fair, който ще се проведе до 7-ми април в Coex World Trade Center. На него ще могат да се видят не само дизайни и нови продукти, свързани с интериорния дизайн и мебелите, но и уреди за дома.

Interiorlifestyle Tokyo

През лято 2019 предстои и Interiorlifestyle Tokyo. Панаирът акцентира върху потребителските стоки като дизайнерски подаръци, прибори за хранене, храни, бижута и мебели от висок клас и е място, на което може да изберете обзавеждане за кухнята от над 800 изложители. През 2019 събитието ще се състои от 17-ти до 19-ти юли в Токио, Япония.

Interiorlifestyle Tokyo
Interiorlifestyle Tokyo, Източник: Business of Home

MebelExpo

Интересно събитие в западната част на Азия е MebelExpo, което се провежда всяка година в Ташкент, Узбекистан. Тази година то ще започне на 24 април и ще продължи три дни, в които професионалистите в сферите на интериора, дизайна, обзавеждането и производството ще представят новите тенденции както в интериорния дизайн, така и в дървообработката.

Grand Designs Live

Европейско събитие, на което ще можете да се запознаете с интересни потребителски стоки за обзавеждане не само на кухнята, но и на целия ви дом е Grand Designs Live – събитие, което ще се проведе от 4-ти до 12 май в Лондон, Великобритания в ExCeL London.

Grand Designs Live
Grand Designs Live, Източник: THE MBS GROUP

DW! São Paulo Design Weekend

И за финал, DW! São Paulo Design Weekend е голямото събитие за дизайн и архитектура в Южна Америка, което трябва да посетите. Провеждащо се в Сао Пауло от 2012 година насам, фестивалът има за цел да популяризира културата на дизайна и връзките ѝ с архитектурата, изкуството, декорацията, урбанизацията, социалното приобщаване, бизнеса и технологичните нововъведения. През 2019 той ще се проведе от 18-ти до 25-ти август.

Харесахте ли си събитие? Смятате ли да посетите някое от предложените от нас?

0 Коментар

Login with